DC strikes back: Guardians Of The Galaxy-regisseur werkt aan Suicide Squad 2

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DC strikes back: Guardians Of The Galaxy-regisseur werkt aan Suicide Squad 2

DC strikes back: Guardians Of The Galaxy-regisseur werkt aan Suicide Squad 2

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Oh no, he didn’t! Marvel stuurde Guardians Of The Galaxy-regisseur James Gunn dit jaar de laan uit. Zijn wraak is zoet: hij gaat aan de slag bij... superheldenconcurrent DC!

Volgens Warner Bros. zal James Gunn het script schrijven voor de nieuwe Suicide Squad-film. De onderhandelingen zijn nog bezig: mogelijk wordt Gunn ook aangetrokken om de film te regisseren. Het gaat waarschijnlijk niet om een directe sequel op Suicide Squad (2016), maar een nieuw avontuur met (ongeveer) dezelfde personages.

De overstap is vrij pijnlijk voor Marvel/Disney. Het bedrijf stuurde Gunn, die de populaire Guardians Of The Galaxy-films schreef en regisseerde, eerder dit jaar weg. Nadat een samenzweringsblogger oude (extreem ranzige) tweets van Gunn had opgeduikeld, wilde Disney niet meer met hem samenwerken.

Pijnlijk

Zeer pijnlijk

Guardians Of The Galaxy Vol. 3 ligt door alle consternatie op z’n gat. Het is onbekend wanneer er aan begonnen wordt, en wie de leiding over het project heeft. Omdat de verschillende Marvel-films nauw met elkaar samenhangen kan het ontslag van Gunn een behoorlijk hoofdpijndossier worden voor Disney.

Dave Bautista, die Drax speelt in GOTG, was er helemaal kapot van en stak zijn ergernis niet onder stoelen of banken. Zijn reactie op deze twist is hilarisch én strooit nog even wat zout in de wonden van Marvel. 

Gunn is niet de eerste regisseur die voor Marvel én DC werkte. Joss Whedon schreef en regisseerde The Avengers en Age Of Ultron, waarna hij zijn cape aan de wilgen hing. In 2017 werkte hij voor DC mee aan Justice League. Begin dit jaar stopte hij de samenwerking weer, omdat zijn nieuwe project (een Batgirl-film) niet van de grond kwam.

Lees verder