‘Marvel onderhandelt met Disney over terugkeer James Gunn’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Marvel onderhandelt met Disney over terugkeer James Gunn’

‘Marvel onderhandelt met Disney over terugkeer James Gunn’

|
|

Laatste update:

De soap rondom Guardians of the Galaxy vol. 3 heeft een verrassende wending genomen: Marvel doet naar het schijnt een laatste poging om James Gunn terug in de regiestoel te krijgen!

Backlash

De schok was groot toen James Gunn vorige maand door Disney werd ontslagen. De reden van zijn ontslag waren een aantal misplaatste grappen op Twitter van tien jaar geleden over seksueel misbruik. Disney wilde hierop niks meer met de regisseur te maken hebben en haalde hem per direct van Guardians of the Galaxy vol. 3 af. Maar de backlash was enorm: niet alleen de fans namen het op voor de ontslagen regisseur, ook de cast maakte zich sterk voor een terugkeer van Gunn. Het leek even alsof het allemaal verspilde moeite was, maar gisteravond nam de soap rondom de regisseur een verrassende wending!

Steun

Verschillende bronnen beweren dat Marvel in gesprek is met Disney over een eventuele terugkeer van Gunn. Mike Fleming, journalist van entertainmentwebsite Deadline, bracht het nieuws als eerste naar buiten: “Marvel probeert Disney ervan te overtuigen om Gunn opnieuw in te huren voor Guardians of the Galaxy vol. 3. De discussie wordt gevoerd naar aanleiding van de verklaring van de cast waarin ze hun steun betuigen aan de regisseur. Hierdoor is het project in zwaar vaarwater terecht gekomen. De kans is klein dat het ontslag van Gunn nog op het laatst wordt teruggedraaid, maar het is iets dat momenteel speelt.”

Belangen

De Guardian of the Galaxy-films brachten wereldwijd niet minder dan 1.6 miljard dollar in het laatje. Disney zal dus alle belangen tegen elkaar af moeten wegen voordat de opnames van start gaan. Voor fans van de regisseur (en natuurlijk de regisseur zelf) is momenteel alle hoop gevestigd op Marvel voor de terugkeer van James Gunn!

Lees verder