Avengers-regisseur Joss Whedon weg bij Batgirl-film

Veronica Superguide logo
Avengers-regisseur Joss Whedon weg bij Batgirl-film

Avengers-regisseur Joss Whedon weg bij Batgirl-film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het wil maar niet lukken bij Warner Bros. en DC. Gelauwerd regisseur Joss Whedon gaat 'zijn' Batgirl-film niet meer regisseren. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Exit Whedon

De reden? Whedon krijgt het project niet van de grond. “Batgirl is een fantastisch project, en ik heb van Warner Bros./DC ontzettend veel steun gekregen. Het duurde dan ook maanden voordat ik mij realiseerde dat ik eigenlijk geen verhaal had”, aldus de regisseur. Naar eigen zeggen heeft Whedon daarna de top van Warner vriendelijke bedankt en afstand genomen van het project.

DCEU

Whedon werd vorig jaar warm onthaald. De regisseur, onder meer bekend van Buffy the Vampire Slayer en The Avengers, werd gezien als een broodnodige aanwinst voor het zogeheten DCEU. Hier vallen ook Batman v. Superman, Justice League en Wonder Woman onder.

Whedons vertrek is de volgende klap in het gezicht van Warner en DC. Het is niet de eerste keer dat hun titels in development hell blijven steken. The Batman, Gotham City Sirens en Dwayne Johnsons Black Adam komen vooralsnog niet van de grond. Gooi daar nog een paar matig ontvangen films tegenaan en je hebt een franchise die op vrij losse schroeven staat.

Lees verder