brianna claire jamie outlander seizoen 5.jpg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
brianna claire jamie outlander seizoen 5.jpg

Wat willen we zien in Outlander seizoen 5?

|
|

Laatste update:

Gelukkig wisten we al dat Outlander na dit spannende vierde seizoen ook nog een vijfde én zesde seizoen krijgt! We blikken zodoende graag alvast even vooruit: wat willen we zien in Outlander seizoen 5? Pas op: dit toplijstje bevat SPOILERS voor seizoen 4 van Outlander. Alleen lezen dus als je net als wij helemaal klaar bent voor het vijfde seizoen!

1. Meer Murtagh!

Je kon vorige week al lezen dat de makers van Outlander besloten hebben om Murtagh in leven te houden. Als ze de boeken hadden gevolgd, had hij namelijk het loodje gelegd bij de slag om Culloden. Gelukkig duikt hij in de serie echter gewoon op in Amerika! In de laatste aflevering van het vierde seizoen wordt Jamie voor een onmogelijke keuze geplaatst. De gouverneur van North Carolina vraagt hem een groep rebellen op te sporen. Het probleem is dat Murtagh deel uitmaakt van deze groep! Het lijkt geen optie om Murtagh echt op te pakken, maar als Jamie het bevel niet opvolgt, loopt hij het risico Frasers Ridge te verliezen...We kijken er enorm naar uit om in seizoen 5 meer te zien van de rebelse Murtagh!

2. Jamie die het heden bezoekt

De eerste trailer voor seizoen 5 van Outlander lijkt sterk te hinten op meer tijdreizen! Als duidelijk wordt hoe gevaarlijk de Amerikaanse revolutie precies wordt, horen we Claire zeggen dat het veiliger is in de toekomst. Ze belooft te doen wat gedaan moet worden om haar familie veilig te houden. Tijd, ruimte en geschiedenis kunnen haar niet tegenhouden. Nu hopen we echter dat niet Claire, maar Jamie eens door de stenen reist! Het lijkt ons geweldig om hem te zien stuntelen in de 20ste eeuw.

3. Ruziënde kemphanen

In het vijfde boek in de Outlander-reeks is te lezen dat het af en toe flink botst tussen Jamie en Roger. Nu zagen we in seizoen 4 natuurlijk hoe Roger door Jamie verkocht werd aan indianen. Dat bleek achteraf een misverstand, maar deed de verhouding tussen de twee natuurlijk geen goed... In seizoen 5 belooft de relatie verder op de spits gedreven te worden. Roger voelt zich namelijk behoorlijk minderwaardig naast Jamie... Wij zijn benieuwd wat de impact van deze kibbelende kemphanen is op de getraumatiseerde Brianna.

4. Hete mannen en schattige dieren

Elk seizoen worden er nieuwe gezichten aan de cast van Outlander toegevoegd. In seizoen 4 was daar bijvoorbeeld piraat Stephen Bonnet, de nieuwe bad guy. Ook seizoen 5 van Outlander kent nieuwe castleden, waaronder deze kitten. Hete mannen en schattige dieren; kan het nog beter?

5. Een Schotse bruiloft

De Outlander-serie volgt dus niet altijd braaf de verhaallijn van de boeken. Zo hadden we vorig seizoen eigenlijk een bijeenkomst van alle Schotse clans in North Carolina verwacht. Showrunner Ronald D. Moore liet EW weten dat ze deze belangrijke gebeurtenis echter wilde bewaren voor seizoen 5. Zou deze bijeenkomst stiekem ook meteen dienst doen als achtergrond voor de bruiloft van Brianna en Roger?

6. De terugkeer van Jack Randall

Iets zegt ons dat Stephen Bonnet de brand in de gevangenis overleefd heeft... En dat zint de Frasers natuurlijk onder geen beding! We kijken daarom enorm uit naar hun wraak. En als Bonnet eenmaal uit de weg geruimd is, is er natuurlijk ruimte voor een nieuwe (oude?) bad guy! Natuurlijk weten we dat Tobias Menzies (Frank/Jack Randall) het druk heeft gehad met The Crown. Nu de opnames van die serie echter afgerond zijn, zien we Jack Randall ENORM graag terugkeren in Outlander!

7. De cast vertelt je graag meer

Nu je weet wat wij graag willen zien in Outlander seizoen 5 laten we de cast zelf nog even aan het woord. Zij droppen ter ere van Outlander Day nog een paar flinke hints!

Outlander seizoen 5 is vanaf 16 februari te zien op Starz. Het is nog niet bekend wanneer dit seizoen op Netflix verschijnt.

Lees verder