Outlander Jamie Claire

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Outlander Jamie Claire

Alles dat je hebt gemist in Outlander seizoen 4

|
|

Laatste update:

Heb jij seizoen 4 van Outlander er ook al doorheen gejaagd? Helaas duurt het nog wel even voordat we seizoen 5 op Netflix mogen verwachten... Om toch nog even een poosje in jubelstemming te blijven, zetten we in dit toplijstje graag een aantal zaken op een rijtje, die je ongetwijfeld gemist hebt in seizoen 4. Een paar leuke fun facts, zodat je nog even wat langer kunt nagenieten van het Amerikaanse avontuur van Jamie en Claire!

PS Dit artikel bevat spoilers voor seizoen 4! Moet je dat seizoen nog kijken, check dan liever dit toplijstje over Outlander.

1. De opnames vonden plaats in Schotland

Seizoen 4 van Outlander stond natuurlijk in het teken van Jamie en Claire hun leven in Amerika. Het stel besloot zich ondanks de naderende Amerikaanse revolutie toch te vestigen in North Carolina. Logisch, als je die schitterende omgevingen zag, toch? Grappig genoeg is er echter amper gefilmd in North Carolina! De opnames vonden namelijk gewoon plaats in Schotland. Daarnaast werden er af en toe stockfoto's van Noord-Amerika gebruikt.

2. Het Amerikaanse tintje in de titelsong

Sing me a song of a lass that is gone

Say, could that lass be I?

Merry of soul she sailed on a day

Over the sea to Skye

Echte fans kunnen de titelsong van Outlander natuurlijk woordelijk meezingen! Was het je echter ook opgevallen dat de muziek bij elk nieuw seizoen aangepast wordt aan de setting? Zodoende mochten we ditmaal genieten van een Amerikaans tintje. Hoe dat ook alweer klonk, check je hieronder.

3. Waar was tante Jenny op Lallybroch?

In aflevering zeven ontmoette Briana haar oom Ian op Lallybroch. Tante Jenny was echter nergens te bekennen... Eigenlijk best teleurstellend. Hoe leuk was het geweest als Jenny eindelijk haar biologische nichtje had kunnen ontmoeten? Dat Jenny afwezig was, had echter een goede reden: actrice Laura Donnelly stond namelijk op Broadway in The Ferryman.

4. Creatieve vrijheid gaf ons Murtagh

Diverse scènes in seizoen 4 van Outlander verschillen nogal van de boeken van Diana Gabaldon. Dat geldt bijvoorbeeld voor de terugkeer van Murtagh! In de boeken sterft hij namelijk bij de slag of Culloden. We snappen echter precies waarom Murtagh in de serie wel terugkeert...

5. Een onmogelijke keuze voor Jamie

In de laatste aflevering van het vierde seizoen wordt Jamie namelijk voor een onmogelijke keuze geplaatst. De gouverneur van North Carolina vraagt hem een groep rebellen op te sporen. Het probleem is dat Murtagh deel uitmaakt van deze groep! Het lijkt natuurlijk geen optie om Murtagh echt op te pakken, maar als Jamie het bevel niet opvolgt, loopt hij het risico Frasers Ridge te verliezen...

Young Ian Outlander seizoen 4 hond

6. Een echte vuurvreter

Aan het einde van aflevering 12 kijkt Roger met afgrijzen toe hoe een Cherokee-vrouw zichzelf in het vuur werpt. Goede CGI, zou je denken... Uitvoerend producent Matthew B. Roberts heeft in een interview echter laten weten dat de stuntvrouw het vuur echt trotseerde! Ze droeg daarvoor niet alleen brandwerende kleding, maar ook een beschermende gel op haar huid en haar.

7. Seizoen 5 begint waarschijnlijk met dé bijeenkomst

We zeiden net al dat de Outlander-serie niet per se altijd braaf de verhaallijn van de boeken volgt. Seizoen 4 liet bijvoorbeeld een belangrijke gebeurtenis uit Drums of Autumn weg: de bijeenkomst van alle Schotse clans in North Carolina. Deze gebeurtenis vormt uiteindelijk de aanleiding voor het volgende boek: The Fiery Cross. Een bewuste keuze, volgens showrunner Ronald D. Moore. Hij liet EW weten dat ze deze belangrijke gebeurtenis niet zo ruw in tweeën wilden knippen.

Raad eens waar we ons zodoende in seizoen 5 op mogen verheugen? <3

Alles dat je hebt gemist in Outlander seizoen 4

Lees verder