Wat moet je over Captain Marvel weten voor je deze film gaat kijken?

Door Redactie
Wat moet je over Captain Marvel weten voor je deze film gaat kijken?

Volgende week is het dan eindelijk tijd voor Brie Larson als Captain Marvel: alweer de 21e film uit het Marvel Cinematic Universe, maar pas de eerste solo-film voor een vrouwelijke Marvel-held. Een tijd terug hebben we je al het een en ander uitgelegd over dit stoere comic book-personage, maar nu de film bijna hier is praten we je nog even verder bij.

Back to the nineties!

Captain Marvel speelt zich helemaal in de jaren '90 af, en daarmee is het na het in de jaren '40 gesitueerde Captain America: The First Avenger dus de tweede prequel in het Marvel Universum. Waarom brengen ze die film juist nu uit tussen Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame in? Omdat mevrouw Marvel vermoedelijk een grote rol gaat spelen bij het verslaan van Thanos, wat de Avengers in hun vierde film opnieuw van plan zijn. In het laatste shot van Infinity War zagen we al dat Nick Fury haar opriep met een ouderwetse buzzer. En over Fury gesproken:

Samuel L. Jackson's Nick Fury is jong en heeft allebei zijn ogen nog

De mysterieuze baas van S.H.I.E.L.D. is terug in Captain Marvel, maar zonder zijn karakteristieke kale kop en ooglapje. Samuel L. Jackson is met digitale techniek jonger gemaakt, en hier heeft zijn personage zowel zijn haren als allebei zijn ogen nog. Ook komen we meer te weten over zijn verleden: zo was hij spion in Belfast, Boekarest, Belgrado en Budapest. Het allitereert lekker, maar deze Europese steden zijn toch stuk voor stuk plekken waar een donkere Amerikaan in de jaren '70 en '80 meteen door de mand zou vallen als spion.

Brie Larson en Samuel L. Jackson zijn BFF's

Larson beweerde in een interview dat het haar idee was om Fury terug te laten keren, omdat ze zulke goede vrienden was geworden met Jackson tijdens de opnames van Kong: Skull Island. Dat lijkt ons echter stug, aangezien Marvel het verhaal vermoedelijk al klaar had liggen voordat zij aan boord kwam. In deze featurette waarin de twee sterren zich verheugen op het nineties-sfeertje van Captain Marvel is duidelijk te zien hoe goed ze het met elkaar kunnen vinden.

Brie Larson is helemaal voor meer diversiteit

Brie Larson is een groot supporter van zoveel mogelijk diversiteit in de filmindustrie, zowel voor als achter de schermen. Zo riep ze onlangs in een interview dat ze vond dat de wereld van filmjournalistiek veel te veel bestaat uit blanke mannen, en dat ze hoopte dat er op de persdagen voor Captain Marvel meer vrouwen toegelaten zouden worden. Dit kwam haar op kritiek te staan van bange blanke mannelijke haters, die zich blijkbaar bedreigd voelen. Zij probeerden de film te boycotten door online negatieve recensies te posten, terwijl ze de film nog niet eens gezien hadden. Onder deze haters bevonden zich blijkbaar veel DC-fans, die er meteen een strijd tussen Captain Marvel en de nieuwe DC-film Shazam! van maakten, tot grote schaamte van Shazam!-hoofdrolspeler Zachary Levy.

Brie Larson trainde zich helemaal de tyfus voor deze film

Omdat Brie Larson echt wilde weten hoe het zou zijn om je supersterk te voelen, besloot zij kei- en keihard te trainen in haar voorbereiding voor de rol. Zo kon zij op een gegeven moment een jeep bergop duwen! In deze featurette vertelt zij meer over hoe vet ze het vond om zo hard te trainen voor de rol.

De soundtrack staat vol met stoere 90s rockchicks

Een film die zich in de jaren '90 afspeelt met een stoere vrouw in de hoofdrol, dat vraagt natuurlijk om een soundtrack vol ruige rockvrouwen. In de trailers hoorden we onder meer al Elastica's Connection, Republica's Ready To Go en Hole's Celebrity Skin voorbijkomen. Larson zelf vertelde dat ze veel naar de vrouwelijke punkbands L7 en Bikini Kill luisterde tijdens de opnames.

De eerste reacties zijn weer juichend

Echt een verrassing is het niet, want bij bijna elke persvoorstelling van een nieuwe Marvel-film lopen de journalisten zowat in polonaise feestend de zaal uit, maar ook dit keer zijn de eerste reacties weer lyrisch. Ook Captain Marvel maakt de hype dus weer helemaal waar. Vanaf 6 maart kunnen we erover meepraten.