Brie Larson wil Moslim-superheldin Ms. Marvel in Captain Marvel-vervolg

Door Robin Heerkens
Brie Larson wil Moslim-superheldin Ms. Marvel in Captain Marvel-vervolg

Captain Marvel vliegt volgende maand dan eindelijk de bios in, maar actrice en hoofdrolspeelster Brie Larson neemt alvast een voorschot op de sequel. Ze hoopt dat Ms. Marvel haar dan komt vergezellen!

Dat vertelt ze tijdens een persmomentje voor de film.

Bij diehard Marvel-fanboys gaat nu vast een belletje rinkelen, maar voor de rest: Ms. Marvel (echte naam: Kamala Khan) is een redelijk nieuwe superheld uit de Marvel comics. Ze is een islamitische Pakistaans-Amerikaanse tiener uit New Jersey die door een bom van The Inhumans ontdekt dat ze superkrachten bezit.

Rekken en strekken

Haar krachten zijn indrukwekkend. Denk aan een soort kruising tussen Mr. Fantastic en Ant-Man: ze kan haar ledematen héél ver uitstrekken, verschillende vormen aannemen én kan krimpen of juist véél groter worden.Ms. Marvel in actie:

Captain Marvel 2

Het is ergens wel logisch dat Kamala in het eventuele Captain Marvel-vervolg opduikt: MCU-baas Kevin Feige zei vorig jaar al dat ze haar ergens willen introduceren. Daarnaast is Ms. Marvel in de comics een enorme fan van Captain Marvel

Girlpower

De MCU dendert lekker door met hun superheldenfilms en focust de laatste jaren ook steeds meer op de vrouwelijke personages. Zo staat ná Captain Marvel al weer de tweede heldinnenfilm klaar: die van Black Widow. Marvel gaat met Ms. Marvel óók voor een mijlpaal: nog nooit eerder kreeg een islamitische superheld de spotlights in een film!