Marvel maakt regisseur Black Widow bekend

Veronica Superguide logo
Marvel maakt regisseur Black Widow bekend

Marvel maakt regisseur Black Widow bekend

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Marvel heeft onthuld wie de solofilm van Black Widow gaat regisseren. En daarmee schrijft de superheldenstudio een klein beetje geschiedenis!

Geruchten

Vannacht werd bekend wie Black Widow gaat regisseren. Hiermee maakt de actiefilm rondom superspion Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) een flinke stap vooruit! De geruchten gingen al langer (zelfs Captain America-ster Chris Evans kon zijn mond niet houden), maar nu is het dan echt officieel. Na een lange zoektocht (Marvel heeft naar verluidt met meer dan 70 mogelijke regisseurs gesproken over dit project), is de keus gevallen op Cate Shortland!

Concurrentie

Hiermee is Shortland de eerste vrouwelijke regisseur die aan het roer staat van een Marvel-film. Vooruit, ook Captain Marvel wordt geregisseerd door een vrouw (Anna Boden), maar zij moet het podium delen met Ryan Fleck. Al eerder was bekend dat de voorkeur voor Black Widow uitging naar een vrouw, maar de concurrentie was zoals gezegd stevig. Scarlett Johansson zou de doorslag hebben gegeven, omdat de hoofdrolspeelster fan was van Shortlands films, waaronder het oorlogsdrama Lore en de thriller Berlin Syndrome. De solofilm van Black Widow zou zich afspelen voordat Natasha Romanoff zich aansloot bij The Avengers. De film vertelt hoe de superspion kon uitgroeien tot een superheld!

Lees verder