Thor: Love and Thunder Chris Hemsworth Natalie Portman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thor: Love and Thunder Chris Hemsworth Natalie Portman
HollywoodMarvel

Thor: Love and Thunder: Alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Vanaf 8 juli draait Thor: Love and Thunder in de bioscoop. Wil je je gedegen voorbereiden op dat heugelijke moment? Snappen we! Daarom zetten we alles op een rijtje dat je moet weten over Thor: Love and Thunder.

Thor: Love and Thunder releasedate

Thor: Love and Thunder draait vanaf 8 juli 2022 in de bioscoop. De film zou oorspronkelijk op 5 november 2021 uitkomen, maar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie – en dat kwam regisseur Taika Waititi eigenlijk wel goed uitDe releasedatum werd daarna in mei 2022 geprikt, maar nadat Marvel Studios in oktober bevestigde dat het al zijn aankomende films uitstelde, werd de releasedatum opnieuw verschoven.

Gelukkig staat 8 juli inmiddels al een poosje op de kalender, zodat we aannemen dat je je deze zomer inderdaad mag opmaken voor de terugkeer van Thor!

Thor: Love and Thunder Chris Hemsworth

Informatie over de nieuwe film

Marvel is nog wat zuinig met details over Thor: Love and Thunder. Wat we al wel weten over film, hebben we voor je verzameld.

Dankzij de eerste trailer van Thor: Love and Thunder weten we zeker dat Jane Foster terugkeert. Ze is te zien als Mighty Thor, een superheld die ontstond nadat Jane waardig genoeg bleek om de overblijfselen van Mjolnir te hanteren.

De film kent een nieuwe badguy: Gorr de God Butcher, die elke godheid in het universum haat. Hij stuit in de comics op een legendarisch Necrosword, bekend als All-Black. En dat is hetzelfde wapen dat Hela (Cate Blanchett) hanteerde in Thor: Ragnarok.

Love and Thunder is na Ragnarok de tweede Thor-film van de hand van Taika Waititi. De regisseur liet weten dat de film het 'gekste' is wat hij ooit heeft gedaan, en liet bij Wired doorschemeren dat hij ditmaal een ‘volwaardig liefdesverhaal’ neerzet.

Nadat Hela flink huisgehouden heeft in Asgard, woont het buitenaardse ras in een nederzetting op aarde, met Valkyrie als hun koningin. New Asgard trekt de aandacht van een aantal (shady) energiebedrijven, waaronder Roxxon, dat we zagen in de eerste Iron Man-film.

Thor: Love and Thunder Natalie Portman Tessa Thompson valkyrie

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Plot van Thor: Love and Thunder

Na de gebeurtenissen in Thor: Ragnarok en Avengers: Endgame is er heel wat veranderd in het leven van de Asgardians. Thor moet zichzelf opnieuw uitvinden nu hij nog slechts een prins van een verdwenen koninkrijk is. Het lijkt erop dat Thor een schop onder zijn kont nodig heeft… Laat dat maar aan de Guardians of the Galaxy over! Zij proberen Thor te overtuigen om terug te keren naar het slagveld. En dat is nodig ook… Gorr de God Butcher komt er namelijk aan om de goden uit te roeien. Om Gorr te bestrijden, roept Thor de hulp in van Valkyrie, Korg en ex-vriendin Jane Foster, die zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de nieuwe heldin Mighty Thor.

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Uiteraard zien we Chris Hemsworth weer als de God van de Donder, Thor. Ook Valkyrie (Tessa Thompson) keert terug. Ditmaal als de heerser van New Asgard. Het meest verrassende terugkerende castlid is Natalie Portman. Zij is te zien als Jane Foster en in haar nieuwe superheldenrol als Mighty Thor. Regisseur Taika Waititi zal ook opnieuw voor de camera verschijnen als Korg. Hij haalt ook de Grandmaster (Jeff Goldblum) terug, net als Lady Sif (Jaimie Alexander), die voor het laatst te zien was in The Dark World. Tot slot dan nog slecht nieuws voor Loki-fans: het is bevestigd dat Tom Hiddleston niet te zien zal zijn in deze film...

Dan de nieuwe castleden! Te beginnen met Chris Pratt, die samen met de andere Guardians te zien zal zijn. Ook nieuw zijn: Christian Bale, die heeft getekend om Gorr the God Butcher te spelen, en Russell Crowe in de rol van Zeus.

Tot slot dan nog de befaamde cameo’s: Matt Damon en Luke Hemsworth zijn opnieuw te zien als de acteurs die Loki en Thor spelen in een Asgardiaans theatergezelschap. Naast hen zien we Sam Neil als de acteur die Odin speelt en Melissa McCarthy als de actrice die Hela speelt).

Thor: Love and Thunder receptie en reacties van fans

De Thor-fans leken in het begin nog niet allemaal overtuigd van Taika Waititi zijn wilde plannen. Zo dachten sommige fans dat Natalie Portman enkel een soort vrouwelijke Thor moest voorstellen. Nu er echter steeds meer bekend wordt over de film, worden de reacties steeds enthousiaster. Dat heeft vooral te maken met de trailer en het feit dat de film behoorlijk trouw aan de comics van Jason Aaron lijkt te blijven. Ook Christian Bale maakt indruk als de creepy Gorr. 

Thor: Love and Thunder geruchten en speculatie

Er wordt gespeculeerd dat Thor: Love and Thunder wel eens het laatste uitstapje van de Noorse godheid in de MCU zou kunnen zijn. Uit een gesprek van Taika Waititi met The Sydney Morning Herald wordt in ieder geval duidelijk dat een vijfde film nog niet zeker is: “Wie weet of we er hierna nog eentje doen, maar ik heb absoluut het gevoel dat we alles – elk idee en elk belachelijk concept of gag of stunt of personage – in deze film hebben gestopt."

Aan Chris Hemsworth zal het echter niet liggen! Voor de release van Ragnarok leek de acteur een beetje moe van de enigszins eendimensionale kijk op het personage. Taika Waititi blies de superheld echter nieuw leven in! Zodoende hoopt Chris Hemsworth dat Thor nog lang niet met pensioen gaat.

 

Thor: Love and Thunder Chris Hemsworth

Thor: Love and Thunder draait vanaf 8 juli in de bioscoop.

Lees verder