Snacken als een pro: alternatieven voor popcorn bij de film

Veronica Superguide logo
Snacken als een pro: alternatieven voor popcorn bij de film

Snacken als een pro: alternatieven voor popcorn bij de film

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Wil je wel eens wat anders dan die saaie gepofte maïs bij je film? Bekijk snel deze smakelijke alternatieven!

Bij een filmpje komt bijna automatisch de eeuwige popcorn tevoorschijn. Sommigen eten ‘m zout, anderen zoet of met caramel… Eén ding bindt de popcorn-eters: na verloop van tijd zitten ze allemaal met maïspelletjes in hun tandvlees. 

Terwijl de schilletjes tussen hun kiezen prikken, wenen deze eters der gepofte maïs bittere tranen van ellende. ‘Hadden wij maar geen popcorn besteld! Het is ook altijd hetzelfde liedje.’ Inderdaad! Sta daarom óók eens stil bij deze smakelijke alternatieven.

Jellybeans

Jellybeans zijn erg lekker, en komen in veel verschillende smaakjes en kleuren. Ten opzichte van popcorn zijn ze geheel geruisloos, en blijven er geen stukjes tussen je tanden en kiezen zitten. Nog een voordeel is dat je jellybeans kunt gebruiken om je vijanden te verslaan; dit leerden wij van de documentaire 3 Ninjas.

Een nadeel is dat je geen invloed hebt op de verschillende smaken, en dat je in het donker niet ziet welke kleur jellybean je in je mond stopt. Dit kun je ondervangen door zelf jellybeans te maken. Dat is een stuk minder ingewikkeld dan je denkt!

Fruit

Een lekker stukje fruit is gezond, en doorgaans makkelijk te eten. Afhankelijk van het fruit dat je kiest, moet je het nog wel even schillen of pellen maar over het algemeen is dat geen enkel probleem.

Smakelijk én voedzaam! Daarnaast kun je een vrucht, zoals een grapefruit, gebruiken om iemand te belagen, zoals te zien in The Public Enemy (1931).

Stokbroodje

Als één woord de edele baguette omschrijft, dan is het wel ‘veelzijdig’. Het langgerekte kan op verschillende manieren gesneden worden, en eigenlijk kun je er alles op doen. Je eet hem als een sandwich, of - in plakjes gesneden - als tussendoortje.

Daarnaast kun je een stokbrood gebruiken om je vijanden te verslaan en te vernederen, zoals in de docu Johnny English Strikes Again, bijvoorbeeld. Waarschijnlijk voor het laatst, helaas...

Een vis

Vis bevat veel onverzadigde vetten, en is een stuk zachter voor je aderen dan vette popcorn. Een belangrijk nadeel is dat een vis nogal snel gaat rieken, als hij niet snel geconsumeerd wordt. 

Een visje is dus lekker, hoewel je uit moet kijken welk soort je precies meebrengt. Ruik even goed aan de vis voor je 'm opeet. Een bedorven vis heeft al snel een geur die doet denken aan ammoniak. In geval van nood kun je een forse vis ook gebruiken om je vijanden te (ver)slaan. In dit fragment zien we dat een grotere vis hiervoor beter werkt dan een kleintje. Binnenkort zien we weer nieuw materiaal van Monty Python!

Een biefstuk

Van popcorn kun je blijven eten, maar voor de échte trek is een lekker stukje vlees prima geschikt. Een dikke lap, of koud in kleine stukjes - eventueel op een stokbrood - een biefstukje stilt met gemak je honger.

In geval van nood kun je het botje uit een T-bonesteak gebruiken als zelfverdedigingswapen! Dit zagen we Gerard Butler bijvoorbeeld doen in Law Abiding Citizen. Hoewel zelfverdediging misschien niet helemaal het goede woord is, in deze context.

Toch popcorn…

Okee dan; je hebt gaatjes in je tanden van de jellybeans, bloeduitstortingen en kneuzingen van alle vechtpartijen waarin je verzeild bent geraakt… Conclusie: je wilt tóch liever popcorn. Prima, maar probeer het eens met een twist!

Bak thuis lekker maïs in zonnebloemolie, maar gooi er niet (alleen) zout overheen. Probeer eens wat paprikapoeder, milde chilikruiden of bak wat knoflookpoeder mee! Er is meer dan zout of zoet alleen.

Lees verder