‘Benedict Cumberbatch en Peter Dinklage in nieuwe Monty Python-film’

Veronica Superguide logo
‘Benedict Cumberbatch en Peter Dinklage in nieuwe Monty Python-film’

‘Benedict Cumberbatch en Peter Dinklage in nieuwe Monty Python-film’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is alweer 35 jaar geleden dat de laatste Monty Python-film uitkwam. Maar daar gaat binnenkort verandering in komen!

Cirkel

De laatste Monty Python-film, The Meaning of Life, stamt alweer uit 1983. Maar er wordt gewerkt aan een nieuwe film gebaseerd op het werk van dit legendarische comedycollectief! Deze heeft als titel Spamalot en is gebaseerd op de gelijknamige Broadway-musical. Deze musical is op zijn beurt gebaseerd op de comedyklassieker Monty Python and the Holy Grail, waarmee de cirkel weer helemaal rond is. De musical was een wereldwijde hit en nu hoopt Fox met de gelijknamige bioscoopfilm het succes te herhalen.

Schildknaap

Om hier in te slagen, heeft de studio een absolute topcast op het oog. Zo willen ze voor de rol van King Arthur niemand minder strikken dan Benedict Cumberbatch (Avengers: Infinity War). Deze prettig gestoorde vorst voert de zoektocht naar de Heilige Graal aan. Daarbij wordt hij geholpen door zijn trouwe schildknaap Patsy. Naar verluidt heeft Fox voor deze rol zijn zinnen gezet op Peter Dinklage (Game of Thrones). De vrouwelijke hoofdrol zou voor Tyffany Haddisch zijn, bekend uit de comedyhit Girls Night.

Achter de camera

Ook achter de camera zit het wel goed met Spamalot. Zo is het script van deze komedie geschreven door Eric Idle. Dit originele Monty Python-lid tekende ook voor het scenario van de gelijknamige musical. De film wordt geregisseerd door Casey Nicholaw. Hij heeft nog geen ervaring als filmmaker, maar regisseerde wel de hitmusicals The Book of Mormon, Aladdin en… Spamalot!

De opnames voor Spamalot gaan volgend jaar van start. Tot die tijd kun je ook genieten van Monty Python and the Holy Grail op Netflix!

Lees verder