Maxim Hartman en Theo Wesselo in Rembo en Rembo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Maxim Hartman en Theo Wesselo in Rembo en Rembo

Niet te gléééúúúven: de 7 beste sketches van Rembo & Rembo

|
|

Laatste update:

Vandaag is het exact 31 jaar en 354 dagen geleden dat Rembo & Rembo voor het eerst op de buis te zien waren. Meer excuus hebben wij niet nodig om deze krankzinnige kindervrienden in het zonnetje te zetten!

7. Enorme Drol

Het is moeilijk te geloven dat een programma als Rembo & Rembo tegenwoordig nog groen licht zou krijgen (Professor Paardekuth, anyone?). Neem deze prettig gestoorde sketch over een wandelaar die in een enorme drol sodemietert. Zo worden ze niet meer gemaakt, zullen we maar denken…

6. De Gluurbuur

Ook deze sketch zien we voorlopig niet op Disney+ verschijnen. Maxim Hartman speelt in De Gluurbuur een voyeur die zich opwindt over het feit dat zijn buurvrouwen nooit bloot over straat gaan. “Dat is niet normaal, dat is abnormaal. Dat is gewoon niet te gleuven!”, aldus de seksueel gefrustreerde titelheld.

5. De Koopman

Naast De Gluurbuur, hadden Rembo & Rembo nog meer terugkerende typetjes. Zo ook De Koopman, een sleazy verkoper die argeloze voorbijgangers oplicht van achter zijn kraampje in de duinen. Zelfs als je de grap mijlenver van tevoren ziet aankomen, moet je nog lachen.

4. De Familie Magdat

De Familie Magdat leerde ons hoe we om moesten gaan met lastige gezinssituaties. En aangezien het hier vintage VPRO-kindertelevisie betreft, zijn de adviezen niet altijd even pedagogisch verantwoord. Maar goed, je gezondheid is ook wat waard…

3. De Timmerman

Rembo & Rembo groeide dankzij de rake grappen en absurde dialogen uit tot een regelrechte culthit. Deze sketch waarin iemand komt solliciteren bij een woest bebaarde timmerman is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Vooral de salarisonderhandeling is puur comedygoud!

2. Waargebeurde Verhalen: In Gesprek

In deze parodie op de cultserie Unsolved Mysteries raakt een vriendschap in zwaar weer als tijdens een telefoongesprek de verbinding wordt verbroken. “Het beangstigde me, maar het fascineerde me tegelijkertijd”, zo vat de verteller het samen. De lekker dik aangezette Amerikaanse accenten (‘Is-ie nu weew in gespwek?’) maken deze briljante sketch helemaal af!

1. De Föhn

In hun vierdelige meesterwerk reageert Meneer de Groot op een advertentie voor een ‘prima föhntje’. Hij wordt door de joviale verkoper met open armen ontvangen. Maar als hij de föhn in actie wil zien, slaat de sfeer al snel om. Maxim Hartman is briljant als de passief-agressieve verkoper, maar het is Theo Wesselo die de show steelt als de sneue klant die belandt in een bizar gijzelingsdrama.

Lees verder