Ranking: Game of Thrones-personages die waarschijnlijk de Iron Throne winnen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ranking: Game of Thrones-personages die waarschijnlijk de Iron Throne winnen

Ranking: Game of Thrones-personages die waarschijnlijk de Iron Throne winnen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dit voorjaar is het eindelijk zover: het laatste seizoen van Game of Thrones komt eraan! Vanaf 15 april barst het wapengekletter weer los op Ziggo. Maar wie zal er straks aan het eind van de laatste aflevering op de Iron Throne zitten? Wij kijken naar de zeven nog levende hoofdpersonages die er vanaf het begin bij zijn om te kijken wie de grootste kans maakt op een ijzeren troon onder zijn of haar achterste.

7 - Jaime Lannister

Van alle hoofdpersonages heeft Jaime Lannister misschien wel de meest interessante ontwikkeling doorgemaakt. Was deze Kingslayer in het eerste seizoen nog een onbetwiste schurk, langzaam maar zeker leek deze gemenerik een geweten te ontwikkelen. En dat is best lastig als je zoon een sadistische koning is en je als je zus die ook nog eens je geliefde is een gewetenloos serpent is. Kans dat hij op de Troon komt te zitten lijkt minimaal, want hij durft zich nog niet los te maken van Cersei.

6 - Arya Stark

Sommige meisjes brengen hun kinderjaren door met spelen met poppen, maar niet Arya Stark. Zij speelde in het klooster van The Faceless Men met gezichten van overledenen om zo een ongekend sluwe sluipmoordenaar te worden. De kans dat zij uiteindelijk op de Troon komt te zitten lijkt nihil, maar mocht de Koning of Koningin een uiterst effectieve Hand of the King nodig hebben dan heb je aan Arya een goede.

5 - Sansa Stark

Terwijl Arya Stark al zeven seizoenen lang meedogenloos haar mannetje staat met een “Take no shit from anyone”-attitude, is haar oudere zus het tegenovergestelde. Sansa belandt steeds opnieuw van de regen in de drup, en elke keer als je denkt dat ze nou eens voor zichzelf op gaat komen doet ze toch weer iets waarvan je denkt “Néééé, waarom nou, muts?!” De kans dat deze huilebalk en Boy George-lookalike dan ook uiteindelijk over de Seven Kingdoms zal regeren lijkt vrij gering.

4 - Cersei Lannister

Natuurlijk lijkt het erop dat straks of Jon Snow of Daenerys Targaryen over de Seven Kingdoms zal regeren, maar laten we niet vergeten dat het hier om Game of Thrones gaat; de show die geschiedenis maakte door in het eerste seizoen zomaar haar hoofdpersonage te vermoorden, en die ons later ook met The Red Wedding nog eens heeft ingewreven dat niemand onkwetsbaar is in deze serie. We moeten dus ook niet raar opkijken als straks onze geliefde personages toch nog ellendig aan hun eind komen en ineens de übergemene Cersie er met de buit vandoor gaat.

3 - Tyrion Lannister

Natuurlijk zijn Jon Snow en Daenerys Targaryen de favorieten om uiteindelijk al dan niet samen op de IJzeren Troon te zitten, maar vlak toch Tyrion Lannister niet uit. Al de hele serie lang sluit hij de juiste allianties en bedenkt hij de meest listige plannen. Nu lijkt hij geen ambitie te hebben om uiteindelijk zelf de macht in eigen handen te krijgen, maar wat als hij jaloers wordt nu Jon en Danaerys het met elkaar doen? Tyrion had immers zelf een oogje op mevrouw Targaryen.

2 - Jon Snow

Jon Snow is en blijft dé grote stoere held van Game of Thrones, maar daarmee win je nog niet de macht over de Seven Kingdoms. De vraag is ook of hij dat wel wil, want misschien geeft hij er de voorkeur aan dat zijn geliefde Danaerys de koningin wordt. Ergens in het laatste seizoen gaan hij en zijn nieuwe scharrel er vermoedelijk achter komen dat ze familie zijn, en dat gaat ongetwijfeld interessante reacties opleveren. Wie weet zorgt dit voor een relatiebreuk waarna Jon zelf de troon opeist.

1 - Daenerys Targaryen

Ja duh, wie hadden jullie anders op deze plek verwacht? Al seizoenen lang lijkt Game of Thrones erop aan te sturen dat de Mother of Dragons uiteindelijk de scepter zal zwaaien over de Seven Kingdoms. Het zou wel raar moeten lopen als dat dan toch ineens niet zo blijkt te zijn. Lang leve de Koningin!

Lees verder