Peter Dinklage over die seksscène uit Game of Thrones seizoen 7

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter Dinklage over die seksscène uit Game of Thrones seizoen 7

Peter Dinklage over die seksscène uit Game of Thrones seizoen 7

|
|

Laatste update:

Vanzelfsprekend staat dit artikel vol met SPOILERS! Peter Dinklage heeft verteld wat er door het hoofd van zijn personage Tyrion Lannister ging tijdens die nu al beruchte seksscène aan het einde van seizoen 7.

Ook al deed Tyrion dan niet mee aan de bedpret, hij zag wel hoe Jon Snow bij Danaerys Targaryen naar binnen ging. Althans, hoe hij haar kamer binnenging, maar wat er daarna gebeurde laat zich raden. En de kleine Lannister kon het allemaal horen.

Awkward!

Het is natuurlijk altijd een beetje awkward als je net met twee machtige bondgenoten een politieke alliantie hebt gesloten tegen je eigen familie en die twee vervolgens met elkaar gaan seksen. Dat overkwam Tyrion dus aan het einde van het meest recente seizoen van Game of Thrones. Voor de kijker was het al net zo ongemakkelijk, omdat een voice-over van Jon’s half-broertje Bran Stark onthulde dat de King in the North het hier met zijn eigen tante lag te doen?! Nu wil Tyrion eindelijk afrekenen met zijn broer en zus die al jaren hitsig zijn voor elkaar, en dan krijgt hij daarvoor in de plaats alweer zo’n incestueus koppel waar hij mee moet samenwerken?!

Gecompliceerd

Gelukig weet Tyrion nog niet dat Jon Snow en Danaerys familie zijn (en zij zelf weten het ook nog niet, gna gna gna), maar toch gaf Peter Dinklage aan Indiewire toe dat het niet makkelijk voor zijn personage was. Tyrion had namelijk heus wel een oogje op de Drakenkoningin: “Het is gecompliceerd. Zoals zo vaak met Tyrion, is het zowel professioneel als persoonlijk tegelijk. Hij houdt van haar - of hij denkt dat tenminste”, zo onthult Dinklage. “Ze is dan ook erg indrukwekkend. Maar hij geeft ook om Jon Snow. Het zijn de twee mensen waar hij het meest gemeen mee heeft”.

Niet zo'n slimme zet?

Bovenal twijfelt Tyrion of het wel zo'n goed idee is dat de Mother of Dragons en de King in the North samen dragonbastards gaan maken: “Hij vraagt zich af of het wel zo'n slimme zet is, want politiek en passie laten zich normaal niet zo best mixen. Hij weet dat het erg gevaarlijk kan worden als die samenkomen”. Dat kan nog leuk worden in het achtste seizoen!

Lees verder