Eva Jinek en Henk Krol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek en Henk Krol

Ouch! 12 keer dat ruzies op tv volledig uit de hand liepen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Dacht je dat jouw lockdown-fitties thuis véél te ver gingen? Nou, onze eigen BN'ers kunnen er ook wat van hoor! Soms vechten ze het zelfs schaamteloos uit op de beeldbuis. Wij hebben 9 totaal uit de hand gelopen tv-ruzies voor je op een rij gezet.

1. Een krankzinnige zussenruzie bij Mr. Frank Visser

Als rechter ben je natuurlijk wel wat gewend. Of Frank Visser hier op voorbereid was is echter maar de vraag. Het programma draaide om tweelingzussen Martine en Michelle en jongste zus Solange. Ze waren in discussie om de erfenis van hun overleden moeder en dat ging goed mis. Met scheldwoorden als "vuile hoer", "gemeen loeder" en "vuil vies serpent" gaan de zusjes op z'n zachtst gezegd niet heel gezellig met elkaar om. Een vrij trieste situatie, wel goede sensatie voor op tv. Bekijk het filmpje hieronder.  

2. Gordon vs. Ancilla van de Leest

Jaren geleden gaf digitale privacy-expert én oud-politica Ancilla van de Leest Gordon een genadeloos harde veeg uit de pan, live bij Humberto Tans RTL Late Night. Toen Gordon zei dat hij ‘niets te verbergen’ had en Ancilla aansprak op haar naaktfoto’s van vroeger, hield ze het niet meer. “Misschien moet je eens wat minder coke gebruiken, Gordon!” Oef, pijnlijk.

3. Koude pannenkoeken

Buurvrouwen Conny en Tilly hadden het al jaren gezellig met elkaar. Tilly kookte vaak voor Conny en samen raceten ze op de scootermobiel door de stad. Échte vriendinnen. Tot er er plots allerlei kleine irritaties opborrelden en gaat het van kwaad tot erger ging. De twee dames waren allebei op oorlogspad en maakten elkaar het leven zuur. Na een lang gesprek met De Rijdende Rechter kwam dan eindelijk de aap uit de mouw: Conny heeft Tilly ooit koude pannenkoeken geserveerd. Dat kan écht niet.

4. Patricia Paay vs. Theo Maassen

Nadat Patricia Paay voor de Playboy poseerde, kwam ze op bezoek bij De Wereld Draait Door waar ze samen met Theo Maassen praatte over haar ervaring. Theo was allesbehalve subtiel over zijn mening en kraakte de beslissing van Paay volledig af, beledigde haar en weigerde ook nog eens zijn excuses aan te bieden. Zoals Patricia zegt: "Je bent vervelend". 

5. De vechtpartij bij Karel van der Graaf

De ruzie is oud, maar wel tv-goud. De show ging bijna van de buis wegens lage kijkcijfers, maar deze ruzie lokte de Nederlandse tv-kijkers weer terug. Van der Graaf interviewt in het fragment tegenstanders van het toenmalige bewind in Suriname. In het publiek zitten voorstanders, waarvan eentje de discussie aangaat die uiteindelijk tot een intense vechtpartij leidt. Buiten beeld werden er zelfs schoten gelost.

6. Gordon & Angela

Na een artikel van Angela de Jong in het AD waarin ze stelde dat Gordon op zijn retour zou zijn, haalde hij fel uit. Zowel via Instagram, als via interviews katten de twee elkaar flink af en hielden het alles behalve gezellig. 

7. Hans Teeuwen en De Meiden van Halal

All the way back in 2007 legden de zusjes Alariachi (aka De Meiden van Halal) cabaretier Hans Teeuwen letterlijk op de pijnbank in het eenmalige discussieprogramma Bimbo’s en Boerka’s. Hij ging naar aanleiding van een seksgrap in discussie met deze zusjes over vrijheid van meningsuiting. Ze hadden ‘m duidelijk niet onder controle en riepen steeds: “Nee meneer Teeuwen! Wij voeren hier het woord!” Pijnlijke tv….

8. Treitervlogger bij Pauw

We kunnen ons deze epische shitshow waarschijnlijk allemaal nog wel herinneren. Vlogger Ismail Ilgun en zijn zonnebrilbrigade namen het in Pauw op tegen een gemeenteraadslid – en Jeroen Pauw zelf. Waar het om ging? Buitensporige jongerenoverlast in Zaandam. Het gesprek ontspoorde werkelijk aan alle kanten, zeker toen Jeroen zich aan de zonnebrilletjes begon te ergeren en nogal geïrriteerd raakte! Zo zien we hem zelden...

9. Johan Derksen loopt weg

Als een ruzie hoog oploopt – zoals hier bij Wilfred Genee en Johan Derksen – weet je vaak niet meer wie je moet geloven. Feiten, meningen en verwijten ruziën door elkaar heen om voorrang en de rode draad is al lang geleden zoek geraakt. Wat doe je dan in Johan Derksens geval? Nou, je loopt gewoon weg! ok, doei. 

10. Peter R. De Vries ontploft in RTL Boulevard

Dit is er eentje uit de recente tv-geschiedenis, maar te explosief om te laten liggen. Peter R. De Vries die het voor de failliete Olcay Gulsen opnam in RTL Boulevard. Dat Quote-journalist Mark Koster hier liegt over een bron die hij wel/niet sprak, hielp allemaal niet mee. Maar…. dat maakt het wel véél smeuïger. Kijk hoe Peter R. De Vries zijn geduld verliest en een stel snoeiharde hoeken uitdeelt (spreekwoordelijk hé).

11. Niet fucken met medium Joke

"Nee. Hij heet geen Henk." Medium Joke ging op standje onweer toen een Astro-inbeller de naam van haar overleden vader niet wilde geven en maar lukraak wat zei ('Henk'). Don't fuck with Joke. "Waarom lieg je tegen mij? Kijk eens naar me!" Dit pikte ze niet. "Niemand, maar dan ook niemand liegt tegen mij. Want dan haal je me uit m'n concentratie. En dan haal je me uit mijn balans." Ze was er helemaal klaar mee. "Ik beëindig nu het gesprek."

12. Eva Jinek roast Henk Krol

Eva Jinek legde politicus Henk Krol op de pijnbank vanwege zijn in opspraak geraakte declaraties van onder meer een blik stroopwafels van 43 euro. Ze wrong 'm helemaal uit. Als een natte vaatdoek. "Nee, je luistert niet naar me", begon Henk op een gegeven moment (toen nog kalm). Later begon hij te schreeuwen, inclusief vingertje: "nu moet je goed opletten!" Henk hoeft Eva niet te zien voordat ze terugkomt op hun interview.

Lees verder