Oren dicht! Dit zijn de vervelendste stemmetjes in kinderseries

Veronica Superguide logo
Oren dicht! Dit zijn de vervelendste stemmetjes in kinderseries

Oren dicht! Dit zijn de vervelendste stemmetjes in kinderseries

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Binnenkort verschijnt er een nieuwe Masha En De Beer-film in de bioscoop, en toen we het lazen begonnen onze trommelvliezen al te bloeden. Check deze lijst met de állerirritantste stemmetjes uit kinderseries!

Pieter Konijn

Pieter is een ondeugend konijntje dat met zijn vriendjes spannende avonturen beleeft in het bos. Zo zoekt hij ruzie met Heer Vos, of probeert hij groente te stelen bij de boer. Helemaal prima, maar in bijna elke aflevering slaat de irritatie onverbiddelijk toe!

De achtervolgingen in Pieter Konijn gaan bijzonder traag, maar als je naar de muziek luistert, lijkt het alsof je naar de spannendste chase óóit aan het loeren bent. Dat is in Pieter Konijn nooit het geval. Check maar rond het begin van de negende minuut! Of kijk eerst de intro om te zien wat we bedoelen.

Wow! Dat is wel echt dramatische muziek voor een scène waarin vrijwel niets gebeurt! Dit overkomt de kijker in bijna elke aflevering.

Spongebob Squarepants

Spongebob is de patroonheilige van hyperactieve kinderen én hopeloze stoners wereldwijd. Hoewel de bedenker van Spongebob is overleden, is de gestoorde spons nog altijd populair. Lachen! Altijd maar lachen!

Dora The Explorer

Dora’s boezemvriend, het aapje Boots, heeft een on-waar-schijn-lijk irritante stem. Hij klinkt alsof hij schreeuwt, maar er komt tóch weinig geluid uit zijn schorre strot. Onderstaande beelden zijn afkomstig uit een game, en kunnen als schokkend worden ervaren. Zeker rond een minuut of drie, als Boots zijn scheur opentrekt. Je zou voor minder 100 ton napalm over een stuk ongerept tropisch regenwoud uitgieten. De stem van Boots is jungleterreur waar de FARC maar schraaltjes bij afsteekt.

Een paar jaar geleden was het op Youtube een hype om gewelddadige Dora-filmpjes te maken en uploaden. We zeggen niet dat dit door Boots komt, maar...

Masha En Beer

Het Russische meisje Masha woont in het bos, vlakbij een bonte verzameling dieren. We weten niet precies waaróm ze niet verscheurd wordt door de beer en de wolven, maar het kan met haar stem te maken hebben. Het personage Masha valt kort samen te vatten als: is irritant; heeft een irritante stem.

De talentvolle Elaine Hakkaart spreekt de stem in van Masha (en nog veel meer tekenfilmfiguren, trouwens). Op het moment van schrijven is zij nog geen 20, dus de kans is groot dat ze dit nog een paar decennia volhoudt.

Bumba

Bumba, het vrolijke clowntje van Studio 100, bestaat voor 33% uit Tik Tak, 33% uit Twin Peaks, 33% bodyhorror en één procent kosmische waanzin.

Het is niet zo dat Bumba per se de meest irritante stem heeft, maar elke kreet die hij slaakt heeft iets unheimisch. Alsof hij lacht om een grap die alleen híj hoort en begrijpt… Alsof Bumba wéét dat het leven eindig is, het heelal niets om ons geeft en alles wat we doen uiteindelijk tevergeefs is…

Volwassenen voelen Bumba’s eindeloze nihilisme haarfijn aan, maar kinderen zijn er gek op. Zij zullen pas later beseffen dat Bumba ook hén altijd uitgelachen heeft.

Oren dicht!

Welke stemmetjes hebben jullie gekweld in (kinder)series? Laat het weten op Facebook; vinden we leuk! Als je op zoek bent naar zalvende geluiden, dan kun je hier de beste introtunes checken.

Lees verder