Met deze 11 nieuwe kerstfilms kom je de wintermaanden wel door

Door Redactie
A Christmas Gift from Bob, film

Jingle bells, jingle bells! Met dit bekende cliché-riedeltje verklaren we het kerstfilm-seizoen voor geopend! Pak je dekentje en je kerstkransjes er maar bij en laat je verleiden door flink wat romantiek onder de mistletoe. Wij hebben hier alvast wat tips voor je.

1. Holidate

Al online (Netflix)

Wij zwijmelen nu al weg bij de lichtjes, de gezelligheid en All I Want For Christmas, maar helaas geldt dat niet voor iedereen! Sloane (Emma Roberts) háát kerst, en zelfs dat is nog zacht uitgedrukt. Gelukkig denkt Jackson (Luke Bracey) daar net zo over. Samen verzinnen ze het geniale plan om als duo naar al die 'gedwongen gezellige' feestjes te gaan. Maar wat als ze dan stiekem vallen voor de charmes van de feestdagen én elkaar?

2. Happiest Season

Vanaf 26 november in de bioscoop

Sorry, we beloofden je net dat je lekker op de bank kon kruipen, maar voor de volgende tip moet je toch echt je deur uit! Happiest Season draait namelijk in de bioscoop. In deze film staat Abby (Kristen Stewart) te trappelen om voor het eerst de familie van haar vriendin Harper te ontmoeten en hoopt zelfs een aanzoek te doen. Tot ze ontdekt dat haar relatie haar familie nog niet eens heeft ingelicht. Oeps, dat belooft lekker gênant te worden!

Het is nog even wachten op de trailer, maar we hebben wat geluidsfragmenten gevonden!

3. Operation Christmas Drop

Vanaf 5 november op Netflix

Katerina Graham en Kerst zijn blijkbaar een sterke combinatie. Na het succes van The Holiday Calendar beleeft ze deze feestdagen op een hele andere manier. Denk aan: palmbomen, witte stranden en halfnaakte mannen terwijl ze ondertussen een Amerikaanse luchtmachtbasis probeert te sluiten en hun kersttraditie wil afpakken. Alleen helpt het dan weer niet dat ze valt voor de charmes van de luchtmachtpiloot!

4. Dolly Parton's Christmas on the Square

Vanaf 22 november op Netflix

Jolene blijft deze kerst even thuis, maar dat geldt niet voor de zangeres herself! In deze dromerige film tovert Dolly Parton zich om als ware kerstengel die de feestdagen moet zien te redden. Met haar betoverende countryachtige liedjes zorgt ze er wel voor dat de narrige Regina (Christina Baranski) de kerstsfeer zal voelen. Wij kunnen na het zien van de trailer al niet meer wachten, maar helaas moeten we toch nog heel even geduld hebben.

5. Jingle Jangle: A Christmas Journey

Vanaf 13 november op Netflix

Als je bij Jingle Jangle direct aan de drugs uit Riverdale denkt, ben je hier aan het verkeerde adres. De film Jingle Jangle: A Christmas Journey heeft namelijk niets met verdovende middelen te maken, maar wel alles met een zielige speelgoedmaker. Hij ontdekt dat zijn vertrouwde leerling (Keegan-Michael Key) hem bestolen heeft. Daarom verzint de speelgoedmaker samen met zijn slimme en innovatieve kleindochter een plan om hem terug te pakken. 

6. Fatman

Draait vanaf 26 november in de bioscoop

Mel Gibson is in onze ogen een ware actie-veteraan, maar heb je hem ooit als kerstman gezien? Al jaren toverde hij bij diverse kinderen een glimlach op hun gezicht met de meest prachtige en glinsterende pakjes, maar helaas is de goedheiligman in de film Fatman veranderd in een zuipschuit. Tja, alsof dat al niet erg genoeg is, komt hij oog in oog te staan met een bloeddorstige huurmoordenaar die is ingehuurd door een 12-jarige! Het kind zint vanwege een verkeerd cadeau op wraak. De kerstsfeer is duidelijk ver te zoeken. 

7. The Princess Switch: Switched Again

Vanaf 19 november op Netflix

Gelukkig kunnen we na zo'n komische actiefilm weer terecht naar het gebruikelijke: The Princess Switch! Vanessa Hudgens kruipt in dit tweede deel in drie rollen. Naast een ware hertogin van Montenaro en Stacy mag ze namelijk ook party girl Fiona gestalte geven. De trailer is er helaas nog niet, maar de foto's in de onderstaande video beloven nu alweer een film om je vingers bij af te likken.

8. The Christmas Chronicles 2

Vanaf 25 november op Netflix

Ho, ho, ho! De kerstman is in vergelijking met Fatman in The Christmas Chronicles toch een stukkie vriendelijker. Twee jaar geleden lukten het Kat (Darby Camp) en Teddy Pierce om kerst van de ondergang te redden, maar dat staat niet garant voor grote feesten. Kate kijkt namelijk stiekem op tegen de verplichte gezellige dagen met haar moeder, haar nieuwe vriend en zijn gezin. Totdat er een schurk opduikt en ze weer de handen ineen moeten slaan met Kurt Russells kerstman om het kerstfeest opnieuw te redden. Daar wordt alles toch een stukje spannender van dan al die kringkersten.

9. Alien Xmas (Een buitenaardse kerst)

Vanaf 20 november op Netflix

Tussen al die romcoms en de actiefilm voor het volwassen publiek wordt er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Het kerstfeest moet ook hier van de ondergang gered worden wanneer buitenaardse wezens de zwaartekracht van de aarde proberen te jatten. Alleen een vrijgevige geest en een kleine alien die X heet kunnen de magische feestdagen redden.Als dat maar goed gaat!

10. A Christmas Gift From Bob

Vanaf 17 december in de bioscoop

Van aliens springen we door naar de schattige kat Bob. Als Engeland wordt geteisterd door een strenge winter weet straatmuzikant James niet meer wat te doen. Wie wil er nu nog een vrolijk liedje horen terwijl hij of zij het liefst zo snel mogelijk wil opwarmen bij de haard? Al snel komt hij krap bij kas te zitten, maar gelukkig is de hulp van Bob nabij! Deze straatkat laat zijn baasje zien wat de ware betekenis is van Kerstmis. Dat belooft wat! 

11. De Familie Claus

Vanaf 7 december op Netflix

Mocht je in december nog steeds op zoek zijn naar heerlijke kerstfilms, dan komt Netflix met de eerste Vlaams-Nederlandse titel als geroepen. Helaas blijkt er alleen geen sprake te zijn van 'de mooiste tijd van het jaar'. Jules Claus (Mo Bakker) ziet het zo kort na het overlijden van zijn vader helemaal niet zitten om gezellig te moeten doen met de kerstdagen. Maar als hij op een dag een mysterieuze sneeuwbol vindt, brengt hem dat plots op de verste en mooiste uithoeken van de wereld! Bekijk hier welke BN'ers je terug gaat zien in De Familie Claus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Korte zomer gehad dit jaar ?Opnames voor de Familie Claus @dingiemedia

Een bericht gedeeld door Pommelien Thijs (@pommelienthijs) op