Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

Veronica Superguide logo
Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Momenteel draait Dragged Across Concrete in de bioscopen, een bikkelharde actiethriller met Mel Gibson als een politieagent die het criminele pad op gaat. Wij zetten onze favoriete rollen van deze kick-ass actieveteraan voor je op een rijtje!

10. Maverick (1994)

Na de eerste drie Lethal Weapon-films werkte Gibson voor Maverick opnieuw samen met regisseur Richard Donner. Het resultaat is een komische western, met Gibson in de titelrol als een gladde pokeraar die de krachten bundelt met een charmante oplichtster (Jodie Foster).

9. The Bounty (1984)

In dit fraai geschoten historische drama speelt Gibson een schipper die aan het eind van de achttiende eeuw in opstand komt tegen zijn strenge kapitein. Aangezien laatstgenoemde wordt gespeeld door niemand minder dan Anthony Hopkins, vliegen de vonken er vanaf tussen de acteerkanonnen!

Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

8. Signs (2002)

In deze sfeervolle sciencefictionfilm van M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) krijgt een Amerikaanse boerderij bezoek van buitenaardse wezens. Het einde is een flinke teleurstelling, maar Gibson is perfect als de schuchtere landbouwer die zijn familie moet beschermen tegen de intergalactische indringers.

7. Payback (1999)

Vlotte actiefilm waarin een crimineel wraak neemt op zijn collega’s die hem probeerden te vermoorden. Mel Gibson is op dreef als de koppige antiheld, maar Lucy Liu steelt de show als een bikkelharde sm-meesteres.

Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

6. Chicken Run (2000)

De dappere haan Rocky (Mel Gibson) plant een spectaculaire ontsnapping uit de kippenboerderij waar hij en zijn vrienden vastgehouden. Wat volgt is een onweerstaanbare animatiefilm vol actie, humor en avontuur.

5. Dragged Across Concrete (2019)

Dat de actieveteraan het nog niet verleerd is, bewijst hij wel met Dragged Across Concrete. In deze grimmige politiethriller speelt Mel Gibson een agent die samen met zijn partner (Vince Vaughn) noodgedwongen het criminele pad opgaat.

Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

4. Ransom (1996)

In deze uitstekende actiethriller van Ron Howard (The Da Vinci Code) speelt Mel G een zakenman wiens zoontje wordt ontvoerd. Maar de bad guys komen er al snel achter dat ze beter een ander doelwit hadden kunnen kiezen!

3. Mad Max 2: The Road Warrior (1982)

Mel Gibson brak in 1979 door als de meedogenloze Max Rockatansky in de baanbrekende sciencefictionfilm Mad Max. Drie jaar later deed hij er doodleuk nog een schepje bovenop in het sublieme vervolg The Road Warrior. In 2015 werd de titelrol overgedragen aan Tom Hardy, in het al even spectaculaire Mad Max: Fury Road.

Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

2. Braveheart (1995)

Deze historische oorlogsfilm van en met Mel Gibson vertelt het verhaal van William Wallace, een Schotse krijger die in de dertiende eeuw de opstand leidt tegen de wrede Engelse overheersers. Het meeslepende spektakelstuk leverde Gibson twee Oscars op. Niet alleen voor beste regisseur, maar ook voor beste film!

1. Lethal Weapon (1987)

Dankzij films als RoboCop, Predator en Lethal Weapon groeide 1987 tot een ongekend jaar voor actiefans. In laatstgenoemde speelt Mel Gibson de rol van Martin Riggs, een roekeloze politieagent die niets te dol is om de schurken achter tralies te krijgen. Samen met zijn partner Roger Murtaugh, een agent die alleen maar heelhuids zijn pensioen wil halen, vormt hij een even onwaarschijnlijk als effectief politieduo. Lethal Weapon zou drie vervolgen en zelfs een heuse televisieserie krijgen!

Mad Mel: de 10 beste films met Mel Gibson

Lees verder