Locke and Key

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Locke and Key

Locke & Key: 6 dingen die je moet weten over de creepy Netflix-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Deze week gaat Locke & Key van start. En deze griezelige Netflix-reeks kan zomaar eens een van de grootste series van het jaar worden!

Wist je dat er ook een echte Locke & Key zoektocht wordt gehouden? Netflix heeft ergens in Nederland de Anywhere Key verstopt. Help mee met zoeken en maak kans om een reis naar je droombestemming te winnen! Lees hier alles over de zoektocht naar de Anywhere Key.

1. Locke & Key bevat magische sleutels en demonische wezens!

In het eerste seizoen van Locke & Key verhuizen Tyler, Kinsey en Bode samen met hun moeder naar Keyhouse, een statige villa in New England. Daar proberen ze een nieuw leven op te bouwen na de gruwelijke moord op hun vader. Maar in hun nieuwe onderkomen begint de nachtmerrie pas echt! De familie vindt namelijk een aantal magische sleutels, die de gebruikers unieke krachten geven. Dit maakt onze helden het doelwit van een demonisch wezen dat het heeft voorzien op de sleutels. Tot overmaat van ramp ontdekken de kinderen dat hun vondst een duistere link heeft met de dood van hun vader…

2. Gebaseerd op de prijswinnende strip van Joe Hill

Locke & Key is gebaseerd op de gelijknamige stripserie van schrijver Joe Hill en tekenaar Gabriel Rodriguez. Deze geliefde comicreeks won verschillende internationale stripprijzen en groeide al snel uit tot een regelrechte culthit. Geen wonder dat Locke & Key ook de aandacht trok van Hollywood. In 2014 onthulde Universal Pictures dat er een filmtrilogie van deze grimmige horrorserie in de maak was. Maar helaas, nog geen jaar later was het ambitieuze plan alweer naar de prullenbak verwezen.

3. Niemand durfde Locke & Key te maken... behalve Netflix

Ook plannen om de stripreeks te bewerken tot een televisieserie strandden in een vroeg stadium: Fox en Hulu hebben allebei een pilot gemaakt van Locke & Key, maar de zenders besloten op basis van de proefafleveringen om geen compleet seizoen te bestellen. Hulu gaf de makers echter wel toestemming om hun pilot aan te bieden aan andere zenders, waaronder Netflix. Gelukkig besloot de streaming-gigant om Locke & Key wel een kans te geven!

Locke & Key: 6 dingen die je moet weten over de creepy Netflix-serie

4. Familie van Stephen King

De hoofdrollen in deze Netflix Original zijn voor Connor Jessup (American Crime), Emilia Jones (Brimstone) en Jackson Robert Scott (The Prodigy). Niet de grootste namen in televisieland, maar horror is een van de weinige genres dat geen steracteurs nodig heeft om een groot publiek te trekken. Daarnaast is er achter de schermen genoeg horrortalent aanwezig om de fans nieuwsgierig te maken. Zo tekende showrunner Meredith Averill eerder voor de Netflix-hit The Haunting of Hill House. En niemand minder dan Andy Muschietti treedt op als uitvoerend producent. Hij verdiende zijn sporen natuurlijk als regisseur van de twee razend populaire It-films. Ook niet onbelangrijk: schrijver en bedenker Joe Hill is de zoon van… horrorkoning Stephen King!

Locke & Key: 6 dingen die je moet weten over de creepy Netflix-serie

5. Eerste reviews zijn heel positief: de serie is spannend en vol cliffhangers!

Hoewel Locke & Key zich nog moet bewijzen, lijkt het er sterk op dat de gok van Netflix zich dubbel en dwars uitbetaalt. De eerste reviews zijn namelijk heel positief over deze duistere fantasyserie. Vooral de sterke cast, de fraaie decors en het griezelige sfeertje vallen in de smaak. Daarnaast schijnt de tiendelige serie een lekker hoog tempo te hebben en spannende cliffhangers, wat de reeks natuurlijk bijzonder geschikt maakt voor het betere bingewerk. Het zou ons dan ook niet verbazen als Locke & Key binnenkort wordt opgenomen in ons overzicht van de beste horrorseries op Netflix!

Locke & Key: 6 dingen die je moet weten over de creepy Netflix-serie

6. Minder expliciete horror dan in de strips

Toch is er ook kritiek: de even ijzingwekkende als expliciete horror uit de stripreeks lijkt het veld te hebben geruimd om een bredere en jongere doelgroep aan te spreken. Locke & Key is nog steeds behoorlijk eng, maar voor fans van de stripserie zal deze aanpassing toch even slikken zijn. Netflix heeft in ieder geval alle vertrouwen in het project: het tweede seizoen van Locke & Key is zelfs al in de maak!

Locke & Key: Seizoen 1 is vanaf vrijdag 7 februari te zien op Netflix.

Lees verder