Callan Mulvey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Callan Mulvey

Hoe is het nu met de originele cast van Heartbreak High?

|
|

Laatste update:

Vanaf vandaag vind je de reboot van Heartbreak High op Netflix. Omdat je die er zomaar doorheen gejaagd hebt, blikken we graag even terug: hoe is het nu met de originele cast van Heartbreak High?

In de jaren 90 was de Australische tienerserie Heartbreak High een groot succes. Niet alleen down under, maar overal ter wereld, waaronder in Nederland. We smulden zeven seizoenen lang van het wel en wee van Drazic, Anita, Katerina en al die andere fanfavorieten. Hoe het nu met hen is? We vertellen je graag hoe het zes oud-acteurs vergaan is.

1. Callan Mulvey als Bogdan Drazic (seizoen 5-7)

Callan Mulvey was in de originele versie van Heartbreak High te zien als Bogdan Drazic. De acteur, die vanaf het vijfde seizoen meespeelde in de Australische tienerserie, is misschien wel de bekendste (knappe) kop uit de serie. Na zijn drie jaar in Heartbreak High wist Callan Mulvey best een leuke carrière op te bouwen, met ook enkele rollen in grote Hollywood-producties. Zijn eerste rol was die in Zero Dark Thirty. Daarna volgde blockbusters als 300: Rise of an Empire, Captain America: The Winter Soldier en Batman vs Superman: Dawn of Justice. Iets recenter zag je hem in Outlaw King en The Gray Man.

Heb je The Gray Man al gezien? We praten je graag bij over het einde van de Netflix-film.

2. Ada Nicodemou als Katerina Ioannou (seizoen 1, 3-5)

Dan snel door naar Ada Nicodemou, die de rol van Katerina Ioannou speelde in Heartbreak High. Ze was (met tussenpozen) in negentig afleveringen van de serie te zien. Ook nu is Ada Nicodemou nog heel loyaal aan haar werkgevers. Ze is namelijk al 22 jaar te zien in de Australische soapserie Home And Away. Interessanter voor ons zijn echter haar rolletjes buiten Australië… en dan zijn we snel klaar! De oplettende kijker heeft Ada Nicodemou misschien kunnen spotten als Dujour (het meisje met de tattoo van het witte konijn) in The Matrix, maar daarna hield haar internationale succes snel op.

Gelukkig kun je altijd nog de oude seizoenen van Heartbreak High op Netflix checken!

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

3. Rel Hunt als Ryan Scheppers (seizoen 5-7)

Er zijn ook castleden die na hun rol in Heartbreak High niet zo heel veel meer hebben gedaan op acteergebied. Onder hen bijvoorbeeld Rel Hunt (echte naam: Aurel Mitterdorfer), die in de serie te zien was als Ryan Scheppers. Hij speelde na zijn tijd in de tienerserie nog een klein rolletje in enkele Australische producties, zoals de soap Home and Away, die we hierboven ook al noemden. Wat Rel Hunt dan wel doet? Rugbyen bijvoorbeeld! Hij maakt deel uit van het rugby league-team, Eastern Suburbs Wombats, dat al meerdere malen het eredivisie kampioenschap heeft gewonnen.

 

4. Abi Tucker als Jodie Cooper (seizoen 1-3)

Als vierde in deze toplijst over de originele cast van Heartbreak High bespreken we Abi Tucker. De actrice is vanaf het eerste seizoen te zien als Jodie Cooper, een scholiere met grote muzikale ambities. Grappig genoeg had Abi Tucker die in het echte leven ook! Ze heeft namelijk drie albums uitgebracht. Daarnaast is ze echter ook altijd blijven acteren. Haar bekendste rol voor het Nederlandse publiek is ongetwijfeld die in McLeod’s Daughters. In de dramaserie over vijf vrouwen die een boerderij draaiende moeten houden, was Abi Tucker te zien als Grace Kingston McLeod.

Hier vind je meer acteurs die er (stiekem...) een zangcarrière op na houden.

5. Salvatore Coco als Con Bordino (seizoen 1-4)

Een van de acteurs die het langst te zien is geweest in de originele versie van Heartbreak High is Salvatore Coco. Hij speelde de rol van Con Bordino, de grapjas van het stel. Ook trad hij op als manager van de zojuist genoemde Jodie. Na zijn tijd bij Heartbreak High is Salvatore Coco eigenlijk net als heel veel van zijn oud-collega’s alleen maar te zien geweest in Australische producties. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee! Het is voor onze toplijst alleen wel een beetje saai… We eindigen daarom graag met een leuke fun fact over Salvatore Coco: hij treedt ook op als zanger op bruiloften!

Meer sterren met bijzondere hobby’s? We zetten graag elf voorbeelden voor je op een rijtje.

6. Lara Cox als Anita Scheppers (seizoen 5-7)

Tot slot dan nog Lara Cox, die van 1997 tot en met 1999 te zien was in Heartbreak High. Ze speelde de rol van de brave Anita Scheppers, de love interest van bad boy Drazic. Nog altijd zijn fans van de serie geobsedeerd door de relatie van het coolste koppel in de serie! In het echte leven is Lara Cox echter gelukkig getrouwd met Jeff Springer. Het stel heeft twee kinderen, Max en Jay. Lara Cox nog eens op tv zien? Dan is H2O: Just Add Water, dat ook een poos in Nederland te zien was, misschien je beste keuze.   

Benieuwd geworden naar de reboot van Heartbreak High? Je vindt het eerste seizoen vanaf vandaag op Netflix. De serie heeft trouwens een Nederlands tintje en laat een aantal oude personages terugkeren!

Liever wat anders kijken? Dit zijn alle Netflix-releases voor de komende weken.

Lees verder