Heartbreak High cast

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Heartbreak High cast

Makers 'Nederlandse' Heartbreak High-reboot willen in Australië filmen!

|
|

Laatste update:

Goed nieuws voor de vorig jaar aangekondigde reboot van de ultiem populaire jaren 90'-tienerserie Heartbreak High. De vervolgshow met Nederlands tintje gaat naar alle waarschijnlijkheid in Australië filmen.

De Nederlandse producent NewBe - die vorig jaar de serie-rechten kocht - wil de show nieuw leven inblazen. En wel in Australië. "De serie is nog niet verkocht, maar we maken goede stappen. Australië is zo onlosmakelijk met HBH verbonden dat we het daar moeten opnemen", zegt NewBe-oprichter Jeroen Koopman tegen het AD.

Jeugdsentiment

HBH is puur jeugdsentiment voor 90's-tieners en deze reboot gaat daar ook op inspelen. Er komen namelijk enkele originele personages terug! "We hebben veel moeite gedaan om de rechten te krijgen en liepen vervolgens tegen de vraag aan of we verder gaan met de bestaande cast of nieuwe acteurs. Je wil weten hoe het nu met Drazic en Anita is. Dat wij dat moeten gaan bedenken, maakt het heel spannend." Er is ook al een Australische producent gevonden (Freemantle Australia) dus het gaat best lekker met de voorbereidingen.

Heartbreak High?

Deze vervolgserie pakt de draad weer op. "Dus in het hier en nu. We willen werken met een nieuwe Australische cast, maar laten een aantal oude karakters zeker terug komen", benadrukt Koopman nog maar eens. Voor wie nu denkt: waar hebben we het hier in hemelsnaam over? Het tienerdrama Heartbreak High draaide om de leerlingen van een middelbare school in Sydney. De serie was van 1994 tot en met 1999 te zien bij de VARA.

Het is nog niet bekend wanneer de opnames voor het nieuwe Heartbreak High beginnen.

Lees verder