Halloween: 9 horrorklassiekers om je dood te schrikken!

Door Redactie
De engste films om met Halloween te kijken? Freddy Krueger heeft wel wat tips!

Halloween komt eraan! Dus tijd om op de bank te gillen om je moeder, met de meest afgrijselijke gil-films ooit gemaakt. We maakten een toplijstje voor je met de engste films ooit. We wensen je veel plezier met deze lijst gruwelijk scary films (niet boos worden als je niet meer kan slapen): voorzien van GROTE LETTERS, want dat geeft wat extra sjeu.

The Shining

‘Heeeeere’s Johnny!’ The Shining is een psychologische horrorfilm van Stanley Kubrick. Een gezin gaat naar een hotel, en daar is iets verschrikkelijks gebeurd. Een vader heeft zijn hele gezin uitgemoord. Maar dat gebeurt hen toch niet? WAT DOET PAPA NOU…?!

The Shining krijgt binnenkort een vervolg met Ewan McGregor: Doctor Sleep.

The Exorcist

Wat is Halloween zonder een doorgedraaide minderjarige? Deze film uit 1973 is nog steeds doodeng. Het perfecte gezinnetje raakt in crisis als de dochter des huizes vreemd gedrag begint te vertonen. En dan blijkt ze niet een griepje te hebben of voor het eerst ongesteld te zijn, nee… ze is BEZETEN DOOR SATAN!

The Ring

Deze film uit 2002 gaat over een videoband. En moet je raden: als je die ziet ga je binnen 7 dagen dood… Dus wat doe je met die film als moeder? Die ga je kijken. En dan gaat de telefoon… Een stem vertelt dat je…. doodgaat (en eigenlijk wist je dat al, maar goed, fijn om het bevestigd te hebben). Wat doe je ertegen? EN WAAROM DOET JE ZOONTJE INEENS RAAR!?

The Thing

John Carpenter regisseerde deze doodenge film uit 1982. En daarmee maakte hij een klassieker. En wat een titel! ‘The Thing’…  Tijdens een ontdekkingstocht in Antarctica ontdekt een groep onderzoekers dat er in een oud onderkomen van Noorse onderzoekers iets verschrikkelijks is gebeurd… Wat was het, en is het nu weg? NEE, NATUURLIJK NIET, DOMMERIKEN!

Halloween

De titel die je wist dat zou komen… Halloween! En ja, het oudje uit 1978. Still going strong met een 7,8 op IMDB. Een jongen vermoordt zijn zus op de nacht van Halloween. Deze moordenaar ontsnapt jaren later uit het gesticht om terug te keren naar het kleine dorpje waar hij vandaan komt en… KIJK UIT ACHTER JE!

En dan heb je ook nog de nieuwe(re) Halloween, uit 2018. Helemaal geen slechte remake, al zeggen wij het zelf. Kijk maar:

It

It hè? Niet IT. IT is een afdeling bij de gemeente die de computers fixt. It is de reden dat een hele generatie niet meer naar het circus durfde. De beroemde film is een verhaal over misfits die samen een doodeng, transformerend monster te lijf gaan. Dit monster, Pennywise, vermoordt kinderen. De meest geziene gedaante van het monster? EEN M.F.-ING CLOWN!

Hellraiser

Oké, je gaat in een huis wonen met je vriendin. Leuk. Maar dan koop je een mysterieuze, Chinese puzzeldoos. Niet zo leuk. En als je de puzzel oplost open je een hel-achtige dimensie, en dan blijkt je broer (die ook nog de ex van je vriendin is!) met ‘cenobites’ (don’t ask) op zolder te zitten en bloedoffers te eisen. HAD NOU MAAR NOOIT MET DIE CHINESE DOOS GESPEELD!

A Nightmare on Elm Street

Een hoop (inmiddels) volwassenen maakten als kind de fout deze film te gaan kijken. Om er vervolgens jarenlang nachtmerries aan over te houden. Een film uit 1984 waarin een doodenge vent, met een streepjestrui en messen aan zijn handen, je in je slaap aan stukken snijdt. Word wakker! WORD WAKKER NANCY!!!!!

The Blair Witch Project

Deze mysterieuze horrorfilm werd gehyped als ‘waargebeurd’ en is dus technisch gezien een mockumentary. Het is de succesvolste low-budget film ooit, die 22.000 dollar kostte, en 250 miljoen dollar opbracht. Een groep filmacademie-studenten gaat het bos in om een docu te maken over ‘The Blair Witch’. In dat bos zou een man gewoond hebben die behekst was en daar kinderen vermoorde (kinderen weer het bokje, wat is dat toch?). Ze gaan steeds dieper het donkere bos en wanneer één van hen verdwijnt wordt het wel heel naar… WAT ZIT ER IN DAT BEBLOEDE PAKJE!?

Halloween(keel)snoepjes

Als je keel nog niet schor gegild is na deze toplijst van enge horrorfilms, weten wij het ook niet meer. Have fun!