the ring samara meisje zwart haar.jpg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
the ring samara meisje zwart haar.jpg

De 9 engste vrouwen in horror

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Laten we wel wezen: als je aan vrouwen in horrorfilms denkt, dan denk je waarschijnlijk vaak aan de slachtoffers. Laat je echter niets wijs maken! Vrouwen kunnen namelijk net zo goed de gewelddadige moordenaar zijn. Om onze theorie te bewijzen, zetten we in dit toplijstjes de negen engste vrouwen in horror voor je op een rijtje.

1. Sue Ann uit Ma (2019)

We trappen af met een recente film: Ma. Hierin zie je Octavia Spencer als Sue Ann, een vrouw van middelbare leeftijd, die bevriend raakt met een stel tieners. Omdat Sue Ann nogal eenzaam is, vindt ze het oké dat de tieners haar kelder gebruiken voor feestjes. De tieners moeten echter wel netjes volgens haar regels spelen, anders zwaait er wat…

2. Regan uit The Exorcist (1973)

Oké, Regan (gespeeld door Linda Blair) kan er in principe natuurlijk niets aan doen dat ze zo eng is… Het jonge meisjes roept in The Exorcist namelijk per ongeluk een demon op die haar lichaam overneemt. Toch hebben we tig jaar na dato nog steeds nachtmerries over erwtensoep en haar ongezond ronddraaiende hoofd! Heb je The Exorcist nog nooit gezien? Wees niet bang dat de film te sterk verouderd is. Hij draaide niet voor niets vorig jaar nog in de bios!

Regan The Exorcist Linda Blair

3. Carrie White uit Carrie (1976)

Carrie (Sissy Spacek) wordt in deze classic enorm vernederd tijdens een schoolfeest. Haar schoolgenoten dumpen namelijk een paar liter varkensbloed over het arme ding heen. We nemen het haar niet eens kwalijk dat ze haar telekinetische krachten inzet om wraak te nemen! Eng blijft het echter wel…

4. Alex Forrest uit Fatal Attraction (1987)

Alex (Glenn Close) en Dan (Michael Douglas) ontmoeten elkaar op een feestje. De chemie tussen de twee is onmiskenbaar. Er is echter één probleem: Dan is al getrouwd! Wanneer hij weer bij zijn verstand komt, verbreekt hij de affaire. Alex heeft daar echter geheel eigen gedachten over. Ze weigert Dan met rust te laten, hetgeen leidt tot een reeks horrordaden, waaronder het koken van een onschuldig konijntje.

Alex Forrest Fatal Attraction Glenn Close Michael Douglas

5. Annie Wilkes uit Misery (1990)

In deze lijst met de engste vrouwen in horror kom je twee Stephen King-verfilmingen tegen. Twee plekjes hierboven schreven we al over Carrie. Maar eigenlijk vinden we Misery nog veel enger! En dat is vooral te danken aan het geweldige optreden van Kathy Bates, die voor deze horrorfilm in de huid kroop van superfan Annie Wilkes. Zij ‘redt’ haar idool Paul Sheldon (James Caan) en ‘verzorgt’ zijn wonden, zodat hij nooit meer weg kan gaan!

6. Annabelle uit Annabelle (2014)

Je zag ‘Raggedy Ann From Hell’ voor het eerst voorbij komen in The Conjuring. Daar is ze al zo eng dat ze in 2014 haar eigen spin-off kreeg! In Annabelle wordt het oorsprongsverhaal van deze horrorpop verteld. Meer zien? De film bleek zo succesvol dat je inmiddels ook kunt genieten van opvolgers Annabelle: Creation en (het nog veel engere!) Annabelle Comes Home.

Annabelle pop The Conjuring Annabelle Comes Home Annabelle: Creation

7. Lady Lucille Sharpe uit Crimson Peak (2015)

Crimson Peak liet ons achter met een enorm naar gevoel… Lucille Sharpe (Jessica Chastain) doet er werkelijk ALLES aan om haar herenhuis én haar familie te beschermen. En als we ‘familie’ zeggen, bedoelen we eigenlijk voornamelijk haar broer Thomas (Tom Hiddleston) met wie Lucille er een incestueuze relatie op na houdt…

8. Tristana Medeiros uit REC (2007)

Je ziet Tristana Medeiros pas in de laatste scène van deze horrorfilm, maar dat is al genoeg brandstof voor jaren aan paniekaanvallen. Net als bijvoorbeeld The Blair Witch Project is REC een door de hoofdrolspelers 'zelf opgenomen' horrorfilm. In dit geval gaat het om een uitbraak van een ziekte in een flat, waardoor niemand het gebouw mag verlaten. Uiteraard heeft dat alles te maken met die creepy Tristana Medeiros!

Tristana Medeiros REC einde night vision

9. Samara uit The Ring (2002)

Of je voorkeur uitgaat naar het Japanse origineel of je toch liever de Amerikaanse versie kijkt; het meisje met de lange haren is in alle versies doodeng! Ze sloot zichzelf op in een videoband, waardoor ze onsterfelijk werd en tot in den eeuwigheid mensen kan doden. Nee, dit is geen arme ziel die slechts rust zoekt... Het meisje is simpelweg in- en inslecht. No way dus, dat wij die AR-demo aanraken!

Lees verder