Houd je vast: The Exorcist komt met Halloween in de bioscoop

Houd je vast: The Exorcist komt met Halloween in de bioscoop

Eén van de allergrootste horrorklassiekers aller tijden komt op Halloween naar Pathé. De bioscoopketen komt dan eenmalig met een speciale versie, The Director's Cut. En daar zit de intens enge spider walk-scène in. *Bibber*.

Critici zien The Exorcist nog altijd als een van de beste horrorfilms ooit. Het verhaal over het Amerikaanse meisje Regan, dat een demoon in zich heeft, zorgt nog steeds voor koude rillingen. Ook vliegen de iconische filmmomenten je om de oren: van de kotsscène tot de 'spider walk'.

Spider-Regan

Maar die spider-walk zat er in het origineel uit 1973 niet eens in. De scène, waarin Regan ondersteboven van de trap waggelt, is later pas toegevoegd. De reden? Dit stukje werd gefilmd met behulp van een contortionist (iemand die zijn ledematen in allerlei richtingen kan buigen). Je zag de draadjes die haar vasthielden nog op beeld en die zijn later, toen CGI een ding werd, weggehaald. 

Pathé komt nu met de ultieme versie: die is mede door de spider walk elf minuten langer. Tickets bestel je hier. Blijf je liever thuis? Netflix schotelt je ook genoeg engs voor in hun speciale Halloween-maand. Ook The Haunting of Hill House, een gloednieuwe horrorserie, is net uit.