Guilty pleasure: de slechtste programma's van de Nederlandse tv

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Guilty pleasure: de slechtste programma's van de Nederlandse tv

Guilty pleasure: de slechtste programma's van de Nederlandse tv

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Slechte tv, wie houdt er niet van? We maken ons er allemaal schuldig aan: het kijken van foute tv-programma's is nu eenmaal heel fijn. Van gieren en brullen met Geer en Goor tot het omtoveren van ordinair geklede moeders naar ware fashionista's of je kop eraf zuipen in Griekenland. De Nederlandse tv biedt ons genoeg opties om vermakelijke, maar slechte tv tot ons te nemen. Wij hebben de leukste, foutste programma's op een rijtje gezet, zodat je genoeg vermaak achter de hand hebt. 

1. Geer & Goor: effe geen cent te makken 

In dit programma leven de zangers een maand lang van een AOW, wonen ze in Amsterdam-Noord en zetten ze zich in voor het Nationaal Ouderenfonds. De combinatie Geer en Goor zorgt voor scherpe opmerkingen, flauwe grappen en droge humor. Samen gieren ze er op los, zeiken ze elkaar af en lijkt er soms geen einde aan het lachen te komen. Het is fout, maar wel genieten. 

2. Ik heb HET nog nooit gedaan 

In dit programma volg je elke aflevering iemand die om wat voor reden dan ook nog nooit seks heeft gehad. Dit is best een gek concept als je erover nadenkt. Vooral wanneer je deze persoonlijke gebeurtenis bespreekt met heel Nederland. Toch raak je nieuwsgierig en is het stiekem best leuk om naar te kijken. Met veel gênante en ongemakkelijke momenten krijg je soms last van plaatsvervangende schaamte als je er naar kijkt, maar entertainen doet het zeker.

3. Hotter than my Daughter

Tijgerprintjes, latexbroeken, extreem laaggesneden topjes, niets is te gek voor sommige moeders. Smaken verschillen, maar wanneer je niet meer naast je eigen moeder durft te lopen gaat er toch écht iets mis. Gelukkig schiet Patty Brard te hulp om de moeders weer wat gevoel voor stijl aan te praten. Make-overs doen het altijd goed, daarom is dit programma ook fijn om hersenloos naar te kijken. 

4. Ex on the Beach: Double Dutch

Gooi 8 hitsige mannen en vrouwen in een villa en je krijgt een schaamteloze mix van seks, feesten, flirten en overmatig alcoholgebruik. Strooi er om de zoveel tijd een jaloerse ex bij en de formule is compleet. Veel inhoud heeft het niet, wel een hoog dramagehalte. Perfect dus om te kijken als je uit moet brakken, geen zin hebt om intelligent te doen en gewoon vermaakt wil worden. 

5. Zon, Zuipen, Ziekenhuis 

Hoe gaat het er nou op zo'n jongerenvakantie aan toe? Mocht je dit antwoord nog niet zelf hebben ingevuld dan kan Zon, Zuipen, Ziekenhuis dat wel. Schaamte kennen ze niet in dit programma, je mag alles zien wat de jongeren meemaken. Dit zorgt voor cringy momenten en laat je soms bijna schamen voor je eigen volk, maar oh wat is dit hilarisch om te zien. Al jaren is dit programma te zien bij RTL, oud én fout. 

6. Temptation Island

Hoewel we ons kunnen afvragen of het wel een 'guilty' pleasure is, aangezien half Nederland ernaar kijkt, mocht deze toch niet ontbreken in het rijtje. Elk jaar wordt het programma weer een stukje populairder en inmiddels is het een begrip geworden dat bijna iedereen wel kent. Kijken naar wankelende relaties die de verleiding van mannen en vrouwen, die 24/7 halfnaakt zijn, moeten weerstaan, is en blijft gewoon top tv. 

7. From Russia with Love

Een vrouw uit het Oostblok halen. Je leest dit soort vage verhalen wel eens op het internet, maar staat er niet bij stil dat dit voor sommige mensen écht een optie is. From Russia with Love volgt mannen die via een datingbureau de liefde in het buitenland opzoeken. De ongemakkelijke ontmoetingen met de vrouwen en de vele miscommunicaties door gebrekkig Engels zorgen voor een gênante sfeer. Het verloopt niet altijd even soepel tussen de dames en de Nederlandse kaaskoppen, maar het is wel grappig om te zien hoe deze love-business te werk gaat. 

Lees verder