Filmlosers (van wie we geen genoeg krijgen)!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Filmlosers (van wie we geen genoeg krijgen)!

Filmlosers (van wie we geen genoeg krijgen)!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Films zitten vol losers die tóch een plekje in je hart weten te veroveren! Hier vind je paar van de állerbeste ‘lovable losers’!

Matthew McCounaughey is momenteel te zien in The Beach Bum, als het soort loser waar je met de beste wil van de wereld maar geen hekel aan kunt krijgen.

Hier vind je nog een paar van dit soort meelijwekkende, maar toch opbeurende figuren!

Fogell/McLovin

Superbad

Seth (Jonah Hill), Evan (Michael Cera) en hun maatje Fogell (Christopher  Mintz-Plasse) willen vóór het einde van het schooljaar met een vrouw naar bed. Ze proberen zich goed voor te bereiden, maar hun pogingen raken kant noch wal!

Vooral Fogells valse ID-bewijs werkt op de lachspieren. McLovin. Geen voornaam, nee: gewoon McLovin!

Uiteindelijk komt het - min of meer - allemaal goed, in deze bizarre tienercomedy. Toevallig staat Superbad momenteel op Netflix.

Holland March

The Nice Guys

Ryan Gosling speelt een knap waardeloze detective in The Nice Guys. Ondanks verwoede pogingen lukt het hem maar niet om stoer uit de hoek te komen. Het helpt ook niet als je net zit te poepen en verrast wordt door Russell Crowe, natuurlijk.

De misdaadcomedy met soms zéér duistere humor staat momenteel lekker op Netflix! Er zou ook een serie gebaseerd worden op de film, maar daar hebben we al een tijdje niets meer over gehoord.

Wayne en Garth

Wayne’s World

Je wil met Garth (Dana Carver) en Wayne (Mike Myers) niet gezien worden, maar een beetje rondhangen met deze muzieknerds is waarschijnlijk gezelliger dan je denkt! Bij Wayne’s vrienden is iedereen gewoon lekker zichzelf. De film staat óók op Netflix, waarschijnlijk heeft men slim ingespeeld op de populariteit van Bohemian Rhapsody. Party time; excellent!

Mike en Jerry

Be Kind Rewind

Jerry (Jack Black) is een beetje een weirdo, die gelooft dat de energiecentrale bij hem om de hoek zijn hersenen laat smelten. Waarschijnlijk is dat niet zo (of het was al gebeurd), maar door een sabotage-actie raakt hij gemagnetiseerd, en wist hij per ongeluk alle videobanden in de lokale videotheek.

Zijn vriend Mike (Mos Def) zou op de zaak passen, en zit hierdoor in een lastig parket. Samen besluiten ze de populairste films opnieuw te schieten, zonder budget!

Hoewel hun films weergaloos populair worden, weten ze de videotheek helaas niet te redden… Maar wat hebben we gelachen!

Neville Longbottom

Harry Potter

Neville Longbottom is natuurlijk een beetje een oen, maar heeft het hart wél op de juiste plaats. Denken we…

Hij dreigt Harry Potter op z’n bek te slaan als de bebrilde held met Hermione en Ron de Gryffindor-slaapzaal uit wil sluipen. Zijn dreigement is lachwekkend, maar aan het einde van Harry Potter And The Philosopher’s Stone wint hij hiermee toch het schoolklassement.

Later kwam het trouwens alsnog goed met Neville! Hoewel Longbottom nooit echt populair of stoer wordt, speelt hij wel een zéér belangrijke rol in de strijd tegen Voldemort. Hij hakt op het laatste moment de kop van Voldemorts vieze slang er af.

The Dude

The Big Lebowski

The Dude wil eigenlijk niet veel in het leven. Jointjes roken, white russians drinken, een beetje bowlen, c’est tout!

Alles loopt in de war als hij wordt aangevallen in zijn eigen huis, door boeven die hem verwarren met iemand anders. Wat volgt is een kabbelend non-avontuur, dat van de ene anticlimax naar de volgende beweegt. Zoals in de beroemde 'achtervolgingsscène!'

Uiteindelijk loopt het natuurlijk met een sisser af. Maak je niet druk! The Dude abides… Een recente revival van Jeff Bridges betekende helaas geen vervolg op de cultklassieker uit 1998.

Voorbeelden te over natuurlijk, van buitenbeentjes die altijd een glimlach op ons gezicht toveren. Welke kneuzen vinden jullie het gaafst?

Lees verder