Face-off: wie is de beste horrorschurk aller tijden?

Door Redactie
Face-off: wie is de beste horrorschurk aller tijden?

Vergeet kerst, voor horrorfreaks is Halloween the most wonderful time of the year. Om alvast in de stemming te komen, zetten wij de vijf beruchtste killers op een rijtje… en bepalen voor eens en altijd wie de beste horrorschurk is!

5. Michael Myers

Deze seriemoordenaar uit de Halloween-reeks is zo cool, dat-ie zelfs zijn eigen catchy synthesizerdeuntje heeft. Een gezellig gesprek is er niet met hem te voeren, maar in het geval van Michael spreken de moorden voor zich. Gewapend met een even simpel als doeltreffend slagersmes, maakt deze gemaskerde moordenaar bij voorkeur met Halloween de straten onveilig. Inmiddels staat de teller al op meer dan 100 slachtoffers, maar we sluiten niet uit dat dit aantal flink oploopt wanneer het zoveelste vervolg op Halloween volgende week donderdag in de bios verschijnt!

Face-off: wie is de beste horrorschurk aller tijden?

4. Leatherface

Leatherface uit The Texas Chain Saw Massacre is de original gangster van de slashermoordenaars. Natuurlijk ging Norman Bates hem al voor in Psycho, maar dit lachebekje deed er nog een schepje of tien bovenop door het klassieke slagersmes te verruilen voor een moederminnende kettingzaag. En hoewel een piepjonge Renée Zellweger net wist te ontkomen in deeltje vier, heeft deze kannibalistische killer inmiddels al meer dan 30 slachtoffers gemaakt. Daarnaast was hij voorloper in de duurzaamheidstrend: alle slachtoffers van Leatherface worden verwerkt tot avondeten, meubelstuk en zelfs gezichtsmasker!

Face-off: wie is de beste horrorschurk aller tijden?

3. Chucky

We roepen al jaren dat lengte er niet toe doet, en Chucky is het levende bewijs van deze stelling! Deze psychopop komt amper tot boven je knieën, maar dat heeft hem er niet van weerhouden om al meer dan veertig slachtoffers aan zijn dolk te rijgen. De reeks kakte rond de eeuwwisseling een beetje in toen Chucky een gezin wilde stichten, maar met Curse of Chucky keerde de serie gelukkig weer terug naar zijn roots. Dertig jaar na zijn debuut in Child’s Play weet hij nog steeds niet van ophouden: zo zijn er een remake en zelfs een televisieserie in de maak rondom dit sadistische stuk speelgoed.

Face-off: wie is de beste horrorschurk aller tijden?

2. Freddy Krueger

Slagersmessen, kettingzagen, dolken… Freddy Krueger bewees in zijn A Nightmare on Elm Street-reeks dat het killen zoveel creatiever kan! Zo veranderde hij een slaapwandelaar in een levende marionet, voerde hij een slachtoffer haar eigen ingewanden en veranderde hij het filmdebuut van Johnny Depp in een bloedbed (geen spelfout). De eerste plaats in deze ranglijst lag voor het grijpen, maar helaas koos Freddy er in de laatste helft van de reeks er steeds meer voor om grappig te zijn in plaats van griezelig. De beste man treedt de laatste tijd dan ook vooral op in sitcoms!

Face-off: wie is de beste horrorschurk aller tijden?

1. Jason Voorhees

Aangezien Halloween al bezet was door Michael Myers, koos Jason Voorhees op de Datumprikker voor vrijdag de dertiende. Liet hij in het eerste deel nog vooral het vuile werk opknappen door zijn moeder, inmiddels is Jason letterlijk en figuurlijk een grote jongen in het horrorcircuit. Met ruim 150 kerfjes in zijn machete is hij dan ook nog maar moeilijk in te halen. Maar bij Jason gaat kwantiteit altijd hand in hand met creativiteit: zo vermoordde hij nietsvermoedende kampeerders met onder (veel) meer een harpoengeweer, een elektrische gitaar en zelfs vloeibare stikstof. Voeg daarbij een gehavend hockeymasker als handelsmerk en veel cooler word je niet als killer.

Face-off: wie is de beste horrorschurk aller tijden?