Glee cast-leden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Glee cast-leden

Meezingen: Dit zijn de 10 beste Glee-covers!

|
|

Laatste update:

Wij hebben het daglicht niet meer gezien sinds alle seizoenen van Glee op Netflix staan. Onze Spotify-lijsten staan vol Glee-nummers en wij zijn schoor van het meezingen. Het is dus hoogtijd dat we onze favoriete covers van de hitserie op een rijtje zetten!

10. Loser Like Me

Dit lied is waar Glee voor staat. Trots zijn op wie je bent en je dromen blijven najagen, zelfs als mensen je een loser noemen. Het is een van de klassieke Glee-nummers en moest dus wel in ons rijtje.

9. Dream On

Neil Patrick Harris gaat de strijd aan met meneer Schu voor een rol in een lokale theaterproductie. Barney Stinson zei: “Challenge accepted”, haalde een giga hoge noot en maakte het optreden legen – wait for it – dary! 

8. How Will I Know

Volgens mij zijn we in de hemel beland! Dit nummer combineert de vier stemmen van Rachel, Kurt, Mercedes en Santana perfect samen in het mooiste a capella-lied van Glee.

7. River Deep, Mountain High

Mercedes en Santana waren altijd al een winnend duo en zongen in de serie een paar van de allerbeste duetten. Met dit soulnummer, wat perfect bij hun stemmen past, bliezen ze iedereen omver!

6. I'll Stand By You

Finn zong dit nummer toen hij dacht dat hij vader zou worden. Het werd Cory Monteith’s beste en meest hartverscheurende optreden in de serie. In 2013 overleed de acteur aan een overdosis en als eerbetoon zong het personage Mercedes dit nummer nog een keer. Verderop in de lijst staat nog een prachtige hommage aan Cory.

5. Teenage Dream

In deze geweldige a capella uitvoering valt iedereen (inclusief Kurt) als een blok voor de nieuwkomer Blaine. Hij brengt je terug naar je eigen tienerdroom vol jeugdige liefdes. 

4. Singing in the Rain/Umbrella

Glee had een periode vol geweldige mash-ups, maar dit is toch wel onze favoriet. Niet alleen omdat we een zingende Gwyneth Paltrow te zien krijgen, maar ook omdat dit optreden ons heel erg doet denken aan de Lip Sync Battle van Tom Holland.

3. And I Am Telling You I'm Not Going

Kan iemand deze vrouw even heel snel een Grammy geven! Mercedes laat de betweter Rachel eens een poepie ruiken door haar And I'm Telling You I'm Not Going te zingen. Met haar krachtige stem krijgt ze eindelijk het respect dat ze verdient. 

2. Don't Stop Believing

Als wij aan Glee denken, denken wij aan Don’t Stop Believing. Dit nummer is meerdere keren uitgevoerd en altijd op een keerpunt in het verhaal. Met deze cover van Journey begon het allemaal voor de Glee-club. Dit is hun eerste optreden als de groep New Directions, en moet alleen al door die nostalgische waarde hoog op de lijst!

1. Make You Feel My Love

Dit nummer wordt niet alleen gezongen door het personage Rachel, maar vooral door de actrice Lea Michele zelf. In dit ontroerende eerbetoon neemt zij afscheid van haar on- en offscreen vriendje Cory Monteith. Wij kunnen dit adembenemende optreden nog steeds niet met droge ogen kijken. Dit was het absolute hoogtepunt van 6 seizoenen Glee!

Lees verder