Deze 7 films moet je kijken als je Jumanji: The Next Level leuk vond

Door Alie Sierkstra
jumanji: the next level cast poster

Vinden jullie de Jumanji-reboot ook geslaagd? Nu Jumanji: The Next Level een poosje in de bioscoop draait, is het de hoogste tijd voor een lijstje met tips! Want welke films móét je gezien hebben als je Jumanji: The Next Level tof vond? Wij zetten 7 films voor je op een rijtje!

1. Night At The Museum

Larry heeft dringend een baan nodig om ervoor te zorgen dat zijn zoon bij hem kan blijven wonen. In deze wanhopige situatie stemt hij ermee in om als nachtbewaker in het Natuurhistorisch Museum aan de slag te gaan. Daarbij had hij echter niet gerekend op het feit dat alle tentoonstellingen in het museum na zonsondergang tot leven komen...

2. Honey, I Shrunk The Kids

Aangezien het nog altijd wachten is op die reboot, wijzen we je in dit toplijstje graag op het origineel. In Honey, I Shrunk The Kids zien we hoe een wetenschapper per ongeluk zijn kinderen (en nog wat andere buurtkinderen) verkleint tot een minuscuul formaat. De kids moeten heel wat obstakels in hun eigen achtertuin overwinnen om weer thuis te komen.

Honey, I Shrunk The Kids mier

3. Ready Player One

In 2045 leeft de wereld in armoede. Om te ontsnappen uit de realiteit, brengen miljoenen mensen hun dagen door in de Oasis. In deze virtuele wereld kan alles! Wanneer de steenrijke bedenker van Oasis komt te overlijden, verstopt hij zijn fortuin in de VR-wereld die hij heeft ontworpen. Talloze gamers gaan op zoek naar de schat.

4. Jurassic World

Sorrrrrry, we zijn eigenlijk net te laat met deze tip, maar toch heeft Jurassic World ons inziens wel degelijk een plekje in dit toplijstje met films à la Jumanji verdiend! In deze film maken we kennis met een kolossaal nieuw resort, waar elke dag duizenden toeristen naar dino’s komen kijken. Helaas blijven de dieren ook ditmaal niet braaf in hun kooi zitten wachten…

Jurassic World Chris Pratt dino Velociraptor

5. Tomb Raider

De nieuwe Tomb Raider-film is gebaseerd op de videogame uit 2013, waarin Lara Croft haar ‘origin story’ wordt verteld. Ze onderzoekt de verdwijning van haar vader en reist daarvoor af naar zijn laatst bekende locatie: een tombe op een eiland ergens voor de kust van Japan. Ze blijkt echter niet de enige met interesse in dit mysterieuze eiland. Kom maar op met deel 2!

6. Zathura: A Space Adventure

Zathura: A Space Adventure wordt beschouwd als de spirituele opvolger van de originele Jumanji. We zien hoe twee broers aan het bordspel Zathura beginnen. Al snel worden ze echter samen met hun huis de ruimte in geslingerd! Om terug te keren, moeten ze het spel winnen, terwijl ze het tegelijkertijd opnemen tegen buitenaardse wezens.

Zathura: A Space Adventure

7. Tron: Legacy

Tron Legacy een direct vervolg op Tron uit 1982. Zodoende keert ook Jeff Bridges terug als zijn personage Kevin Flynn. Legacy speelt zich 20 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film af. We zien hoe Flynn zijn zoon, Sam, hem probeert vinden. Daarvoor reist Sam af naar de virtual reality-game die zijn vader heeft ontworpen. Het is daar echter gevaarlijker geworden dan Flynn wilde...