Chris Pratt

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Pratt

Deze 7 acteurs zijn nogal streng gelovig

|
|

Laatste update:

Het leven van beroemde acteurs ligt standaard onder een vergrootglas, dus daarom zijn ze niet allemaal even uitgesproken over hun religieuze ideeën. Deze zeven treden daar desondanks duidelijk over naar buiten.

7. Julia Roberts

Toen Julia Robert in 2009 in India was voor opnames van de film Eat Pray Love, kwam ze in contact met het hindoeïsme en sindsdien is ze erachter dat dit de godsdienst is voor haar. Ze is regelmatig te vinden in de tempel bij haar in de buurt, samen met haar man en twee kinderen. Ook de naam van haar productiebedrijf Red Om verwijst naar haar geloof, want dat is een hindoestaans symbool. Daarnaast heeft ze zich uitgesproken om van het feest diwali een feestdag te maken zoals kerstmis, vanwege de universele boodschap die erachter zit.

Julia Roberts

6. Tom Cruise

De grootste poster boy voor scientology is nog altijd Tom Cruise, ook al doet hij het tegenwoordig wat rustiger aan met het zendelingenwerk dan vroeger. Er was een tijd dat hij lobbyde bij politici in Europa om zijn levensbeschouwing te erkennen als een officiële godsdienst, maar dat stuitte op veel verzet. Vanwege zijn gigantische donaties en promotie-acties is hij inmiddels een hooggeplaatste figuur binnen de kerk. Daar horen ook onfrisse verhalen bij: zo gaat het gerucht dat scientology de romantische partners van Tom ronselt en ze vooraf klaarstoomt met hun leer om ze daarna ter keuring aan hem voor te leggen. Wat allemaal keihard ontkend wordt natuurlijk.

Tom Cruise

5. Denzel Washington

Als de zoon van een predikant kwam Denzel Washington al jong in contact met het christendom en dat geloof is altijd gebleven bij hem. Dat is te zien aan veel van zijn films, waarin links- of rechtsom religieuze thema’s in verwerkt zijn, zoals The Preachers’s Wife, The Book of Eli en Deja Vu. Ook heeft hij een flinke bom geld gedoneerd aan de bouw van een enorme kerk in Los Angeles. In interviews heeft hij gezegd dat hij soms nog steeds twijfelt of hij niet beter predikant kan worden, dus kijk niet gek op als hij nog eens op de kansel verschijnt.

Denzel Washington

4. Mark Wahlberg

De katholieke Mark Wahlberg is niet kinderachtig met zijn religieuze rituelen: als het even kan, gaat hij dagelijks naar de kerk en op zondag zelfs twee keer. Daarnaast staat hij elke dag extra vroeg op om te bidden en uit de bijbel te lezen – en uiteraard om even flink aan de gewichten te hangen. Hoe verenigt hij die godvruchtigheid met sommige films die hij gemaakt heeft, vraag je je nu misschien af? Nou, daar heeft hij het soms ook moeilijk mee. Het schijnt dat hij de Paus in elk geval om vergeving heeft gevraagd voor de grove grappen in Ted.

Mark Wahlberg

3. Elisabeth Moss

Veel beroemdheden die bij scientology zitten, zijn erbij gekomen toen ze al beroemd waren, maar Elisabeth Moss sloot zich als kind al aan bij die kerk. Ze wil er nooit veel over zeggen in interviews, maar heeft de religie bij tijd en wijle wel verdedigd en verklaard dat veel mensen er een verkeerd beeld bij hebben. Vooral toen Elisabeth in The Handmaid’s Tale verscheen, waarin haar personage het slachtoffer is van een totalitaire religieuze dictactuur, snapten veel mensen het niet meer. Die nodigt ze uit om vooral zelf wat meer te weten te komen over scientology.

Elisabeth Moss

2. Richard Gere

Al vele jaren is Richard Gere een van de beroemdste boeddhisten van de wereld en in die tijd is hij zelfs bevriend geraakt met de Dalai Lama, de spiritueel leider van deze religie. Zijn zetel is in Tibet maar sinds dat land bezet is door China, moest hij op de vlucht en daar heeft Richard zich luid en duidelijk over uit gesproken. Nu is hij persona non grata in China. Hij is een stichting begonnen die als doel heeft om de Tibetaanse cultuur te blijven ondersteunen. En als je vragen hebt over de kunst van het mediteren, is hij altijd meer dan bereid daarover te vertellen.

Richard Gere

1. Chris Pratt

Als lid van de omstreden Hillsong-kerk in Los Angeles heeft Guardians of the Galaxy-ster Chris Pratt (deel drie komt eraan) zijn rotsvaste christelijke geloof al vaak nodig gehad bij het verzamelen van kracht tegen kritiek. Die kerk is door de jaren heen vaak in het nieuws geweest vanwege seksueel misbruik door pastoors en hatelijke opvattingen over de lhbtq+ gemeenschap. Veel is met de mantel der liefde bedenkt, door Chris en veel van de andere beroemdheden die er komen, onder wie Justin Bieber, Selena Gomez en Vanessa Hudgens.

Chris Pratt

Lees verder