Game of Thrones

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Game of Thrones

Deze 4 Game of Thrones-series zijn momenteel in ontwikkeling

|
|

Laatste update:

Game of Thrones: House of the Dragon start 22 augustus op HBO Max en als de prequel een groot succes is, heeft George R.R. Martin nog veel meer series over Westeros in ontwikkeling. Deze extra Game of Thrones-series zijn zelfs al onthuld!

Niemand minder dan Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin vertelt op z’n blog uitgebreid over de verschillende series die zijn team momenteel ontwikkelt. Let wel: deze series zijn nog niet besteld door HBO. De kans is groot dat we er slechts een paar of misschien nul van terug gaan zien op het scherm. Deze personages zie je sowieso wel op het scherm in House of the Dragon.

Eigenlijk hangt het er vooral vanaf of House of the Dragon een groot succes wordt. Daarvan heeft HBO Max sowieso meerdere seizoen gepland. Wel weten we al een hoop over de andere verhalen die George R.R. Martin naar de streamingdienst wil brengen. Zal er eentje straks in onze Top 10 beste HBO Max-series belanden?

1. Snow

Snow werd eerder dit jaar verklapt door Daenerys-actrice Emilia Clarke. Zij hoorde van Jon Snow-acteur Kit Harington dat hij momenteel werkt aan een Game of Thrones-vervolgserie over zijn personage.

Inmiddels is George zelf ook naar buiten gekomen over de serie. Het zou Kits idee zijn en hij heeft z’n eigen schrijversteam samengesteld. De Game of Thrones-vader is erg enthousiast maar mag verder nog niks zeggen over de serie. Hoogstwaarschijnlijk vervolgt het Jon Snows verhaal over zijn reis naar het noorden. De originele serie begint wanneer Jon nog een jonkie is, dus de kans is klein dat het over z’n kindertijd gaat. Wij weten niks (net als Jon Snow).

Jon Snow

2. Ten Thousand Ships

Een andere spin-off serie van Game of Thrones gaat zich ver in het verleden afspelen. Nog veel verder dan House of the Dragon, want de Targaryens hebben Westeros nog niet eens gevonden in deze serie!

Ten Thousand Ships doelt op Nymeria. De koningin vluchtte met haar volk naar Dorne (het woestijnlandschap van zuidelijk Westeros) met wel tienduizend schepen. Daar creëerde ze een krijgerscultuur die tot op de dag van vandaag voortleeft. Ook interessant: haar volk heet de Rhoynar en het heerste over een enorm gebied totdat ze vernietigd werden door de drakenrijders van Valyria; oftewel de voorouders van de Targaryens! Gaan we toch draken zien in deze serie? Als je wil weten hoeveel draken er in House of the Dragon zitten, wij hebben het voor je uitgezocht!

3. Sea Snake / Nine Voyages

Over schepen gesproken, die komen ook aan bod in Sea Snake. De serie heeft als tweede werktitel Nine Voyages, want het gaat over de negen wereldreizen die Corlys Velaryon maakte in z’n jonge jaren. De oudere Corlys zit al in House of the Dragon, dus we weten sowieso dat hij succesvol en stinkend rijk is geworden.

Met name de nieuwe werelden van Game of Thrones gaan een rol spelen in Sea Snake. De kapitein zeilde naar alle uithoeken van de bekende wereld. George R.R. Martin baseerde Westeros grotendeels op Middeleeuws Engeland, maar hij heeft ook continenten bedacht die invloeden van andere culturen bevatten. Sommige zie je al in de eerste serie, zoals de Free Cities en de steden van de Ghiscari. Maar Corlys voer nog veel verder, naar plaatsen zoals Qarth en Yi Ti.

Deze gebieden zijn grotendeels in mysteriën gehuld en hebben een mythische status onder de bewoners van Westeros. Daar kun je dus zeker een serie mee vullen.

Corlys Velaryon

4. The Hedge Knight / Knight of the Seven Kingdoms

Naast de verhalen van de Stark-kinderen schreef George R.R. Martin ook een serie korte verhalen over Sir Duncan the Tall. Deze arme ridder reisde tussen House of the Dragon en Game of Thrones heel Westeros af op zoek naar werk. Op een gegeven moment raakt hij bevriend met de slimme jongen Egg, die zijn schildknaap wordt. Deze knul is stiekem familie van de Targaryens. Sterker nog, op volwassen leeftijd wordt hij door een reeks gebeurtenissen plotseling tot koning gekroond!

Wat die gebeurtenissen precies zijn, zover heeft George nog niet geschreven (hij schijnt druk in de weer te zijn met The Winds of Winter lol). Het is daarom een prima voedingsbodem voor een nieuwe Game of Thrones HBO-serie. Sir Duncan wordt zelfs in Game of Thrones een paar keer genoemd, omdat hij uiteindelijk een van de dapperste ridders uit de geschiedenis van Westeros wordt.

Geannuleerd: Bloodmoon

Wist je dat House of the Dragon niet de eerste Game of Thrones spinoff serie is die werd overwogen? Het is wel de eerste die we krijgen te zien, maar voor de Targaryen-serie had HBO al geld gepompt in Bloodmoon.

De productietitel van deze spinoff-serie is niet het enige dat we weten. De serie zou 8.000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspelen, tijdens de zogenaamde ‘Age of Heroes’.

In dit tijdperk waren de Targaryens nog helemaal niet in Westeros, maar was er wel veel meer magie op het continent te vinden. De eerste mensen van het land moesten toen keihard vechten tegen de White Walkers. Tijdens de ‘Long Night’ bleef het een hele generatie donker en koud in Westeros. Althans volgens de legendes…

We krijgen het helaas nooit te zien want de pilot – die 30 miljoen dollar kostte – is in de HBO-kluis belandt. Zelfs George R.R. Martin mag hem niet zien! Nou dan weet je dat hij niet goed is.

Night King

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder