Channing Tatum in Magic Mike

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Channing Tatum in Magic Mike

Oe la la: de 9 beste stripperfilms

|
|

Laatste update:

Stripperfilms hebben natuurlijk niet zo'n beste reputatie *kuch Showgirls*. Toch zijn er door de jaren heen een aantal niet onverdienstelijke films over dit beroep gemaakt. In dit toplijstje zetten we zodoende met gemak de 9 beste stripperfilms ooit gemaakt voor je op een rijtje!

1. Hustlers

We openen dit lijstje met beste stripperfilms met nieuwkomer Hustlers. In deze film slingeren Jennifer Lopez, Cardi B. en Constance Wu rond aan palen, terwijl ze bankiers afstraffen. Hustlers is namelijk gebaseerd op een reeks interviews, waarin stripteasedanseressen vertelden dat ze rijke Wall Street-figuren drogeerden om vervolgens aan de haal te gaan met hun portemonnee. Wij snappen wel dat J.Lo het een bevrijdende ervaring vond!

2. From Dusk Till Dawn

From Dusk Till Dawn draait natuurlijk niet enkel om strippers. Toch is de scène, waarin Salma Hayek en een slang een sensuele dans opvoeren in de Titty Twister, een van de belangrijkste in deze film! Daarna slaat de film namelijk volledig om: van serieuze actiefilm naar bloederige vampierenfilm... Typisch Robert Rodriguez, die je straks overigens nog een keertje tegenkomt in dit toplijstje.

3. Closer

De scène in Closer waarin Natalie Portman stript met een roze pruik op haar hoofd is wat ons betreft iconisch genoeg voor een plekje in dit toplijstje. Naast Portman zie je ook Julia Roberts, Jude Law en Clive Owen voorbij komen in dit relatiedrama. Zij spelen twee stellen, die in een onmogelijke vierkantsverhouding belanden...

4. Magic Mike

Met Channing Tatum, Matthew McConaughey en Matt Bomer is Magic Mike natuurlijk een lust voor het oog. Grappig genoeg hoefde die eerste niet eens echt te acteren; Tatum was namelijk stripper voordat hij acteur werd! Zodoende is de film losjes gebaseerd op zijn echte leven. PS Mocht je NOG meer willen zien van deze mannen dan wijzen we je ook graag op opvolger Magic Mike XXL, alhoewel die wel iets minder leuk is.

5. The Full Monty

Als je graag een avondje naar mooie mannen kijkt, is het hierboven genoemde Magic Mike misschien een betere optie... Wil je echter een avondje lachen, dan is The Full Monty sowieso een absolute aanrader! Daarbij geven serieuze thema’s als werkeloosheid, voogdijproblemen en zelfmoorden deze komedie ook nog de nodige diepgang mee. In de film zie je hoe zes hele gewone mannen besluiten een striptease-act te beginnen om geld te verdienen. Daarbij gaan ze Full Monty, oftewel helemaal naakt!

6. Welcome to the Rileys

Doug (James Gandolfini) is ongelukkig getrouwd. Als Doug voor zijn werk een congres in New Orleans bezoekt, komt hij stripper/prostituee Mallory (Kristen Stewart) tegen. Hij is echter helemaal niet geïnteresseerd in een striptease! In plaats daarvan besloot hij bij haar in te trekken om zijn leven weer op de rit te krijgen. Fun fact: het maken van de film Welcome to the Rileys greep Stewart zo aan dat ze meteen een goed doel oprichtte voor sekswerkers!

7. Sin City

Daar is ie weer: regisseur Robert Rodriguez! In 2005 maakte filmliefhebbers kennis met Basin City, een vervallen stad die wordt bewoond door schietgrage prostituees, corrupte agenten en gewelddadige gangsters. De film is gebaseerd op Sin City, een snoeiharde stripreeks van Frank Miller. In de film Sin City zien we Jessica Alba als stripper, die gered wordt door het personage van Bruce Willis. Daar willen we dolgraag meer van zien! Helaas laat die beloofde tv-serie wel heel lang op zich wachten...

8. The Wrestler

Aangezien jullie Spider-Man: Far From Home allemaal hebben gezien, hoeven we jullie niet te vertellen dat tante May er in deze nieuwste films plots een stuk beter uitziet! Twijfel je nog aan de kwaliteiten van Marisa Tomei dan verwijzen we je graag naar The Wrestler. Daarin speelt ze stripper Cassidy, a.k.a. De mooiste vrouw ter wereld wat betreft worstelaar Randy 'The Ram' Robinson.

9. Exotica

Exotica vertelt een aantal met elkaar verweven verhalen. De setting daarbij is stripclub Exotica. In de hoofdrol zien we onder meer belastingman Francis Brown, die altijd vraagt om Christina in haar schoolmeisjesuniform. Gaandeweg blijkt Francis een flink trauma met zich mee te dragen. Hoe hij dit opgelopen heeft en wat het te maken heeft met de stripclub, zie in een van onze 9 beste stripperfilms ooit: Exotica.

Lees verder