De beste, meest ongemakkelijke én gênante momenten uit First Dates NL!

Veronica Superguide logo
De beste, meest ongemakkelijke én gênante momenten uit First Dates NL!

De beste, meest ongemakkelijke én gênante momenten uit First Dates NL!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Half Nederland genoot de afgelopen maanden van First Dates NL, dat dit seizoen nóg populairder werd. Het seizoen zit er inmiddels op; tijd om terug te blikken op een aantal ongemakkelijke, gênante en ronduit pijnlijke momenten!

Onbeschofte trut Lisa

We beginnen met een knaller! De date van Lisa en arme Jaimy liep volledig uit de klauwen. Twitteraars vonden dat Lisa nogal bot deed en noemden haar zelfs een onbeschofte trut. “Toen hij binnen kwam dacht ik al: nee. En geen haar, én een grote neus én geen gebit dat ik wilde”, zo zei ze over Jaimy. BNNVARA gooide de aflevering zelfs offline na alle haattweets richting Lisa. Jaimy, die misschien dacht dat het aan hem lag, liet achteraf nog van zich horen. First Dates op zijn best!

Sergio-haat

Maître Sergio begroet de zenuwachtige First Dates-gasten altijd met een enorme big smile. De kijker krijgt echter altijd nog een tegeltjeswijsheid vooraf. En dat vindt niet iedereen even leuk. Sergio gooit er de ene na de andere afgezaagde quote uit. Met ongeveer dit niveau: “Als ongeluk in een klein hoekje zit, zit de liefde overal!” Twitter laat niets heel van Sergio.

Te weinig saldo

Zelfbenoemd ‘independent woman’ Eline wilde na afloop van haar date liever de rekening splitten. Want als de man betaalt “dan hangt daar toch een soort van onzichtbaar kaartje aan waar ‘seks’ op geschreven staat”. En dat wil ze natuurlijk niet. Oké, splitten, goede keus. Maar… Eline had net een dure tas gekocht dus haar banksaldo liet het niet toe. Oei, daar ga je dan…

Menno

Kandidaat Menno bleek een nogal opvallende verschijning. Hij was lekker recht voor zijn raap, nam geen blad voor de mond, liep op geheel eigen wijze en kleedde zich lekker in eigen, eeuhm, opvallende stijl. Waar de een vroeg om een eigen serie voor Menno, vond de ander hem maar creepy. Hoe dan ook: interessant!

Check ook deze glorieuze compilatie vol met Menno-momenten!

Langste stilte ooit

Deze twee zorgden samen voor het pijnlijkste First Dates-moment om naar te kijken. Hij was een beetje overwhelmed en zij wist de gehele date niet echt wat ze met hem aan moest. Resultaat? Heel veel lange, pijnlijke stiltes. Met als hoogtepunt onderstaand fragment, waarin meneer doodleuk vraagt: “Heb je nog wat leuks te vertellen?”

Geen click

Soms komt het voor dat twee kandidaten totaal geen click hebben. Eerder een soort anti-click. Bij deze vrouw sloeg het al snel om in pure afkeer. Ze kon de ruwe, botte humor van haar mannelijke tegenspeler niet echt waarderen. Kijk en huiver.

Pepijn

De langharige Pepijn had tot nu toe niet erg veel succes in de liefde. Bij First Dates viel hij vooral op door zijn leeftijd en beroep. Men gelooft niet dat hij toch echt 27 is en hij is ‘Brand ambassador callcenter’. Watte?

Vorig seizoen deed Pepijn ook al mee en toen viel zijn leeftijd ook al op. Sommigen dachten dat ‘ie een stuk ouder was!

Lichaamstaal afluisteren

Deze kandidaat zorgt voor een online lachsalvo van jewelste! Hij claimt precies te weten wat zijn date denkt door haar lichaamstaal af te luisteren. Say what?

Gewoon betalen!

Even terug naar die twee van de ongemakkelijke stilte. De vrouw blijkt namelijk, in tegenstelling tot independent woman Eline, wel gewoon genoeg saldo te hebben. Waarschijnlijk had ze genoeg van haar stille willie tegenover zich en wilde ze zo snel mogelijk weg! Begrijpelijk!

Wanneer je grap faalt

Altijd leuk, een grapje tussendoor. Wat het dan extreem ongemakkelijk maakt: de ander snapt ‘m niet. Al moesten wij ook even een paar keer nadenken voordat het kwartje viel. Kijk zelf maar.

En daarmee zijn we alweer aan het einde gekomen van het First Dates-seizoen. Niet getreurd: de show komt binnenkort gewoon terug, maar dan met spin-off First Dates Hotel. En daar kun je bij zijn: lekker eten voor een prikkie.

Lees verder