Keanu Reeves in John Wick op Ziggo Movies en Series XL

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Keanu Reeves in John Wick op Ziggo Movies en Series XL

Woah! De 7 beste films van Keanu Reeves (en zijn 3 slechtste)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Keanu Reeves is een eigenaardige acteur… Veel van zijn films zijn ofwel helemaal geweldig of baggerslecht. Gelukkig zijn de betere films verreweg in de meerderheid. Zodoende was het uitkiezen van zijn beste films voor dit toplijstje ook een fluitje van een cent!

De beste films van Keanu reeves

1. Speed

Speed is het lichtende voorbeeld van een heerlijke nineties popcornfilm. Je zou het wellicht niet denken op basis van de plot - een bus mag niet te langzaam rijden anders ontploft een bom - maar deze film houdt je constant op het puntje van je stoel. En dat is natuurlijk mede te danken aan de acteerprestaties van Keanu Reeves!

2. John Wick: Chapter 2

Keanu Reeves wil John Wick-films maken tot hij erbij neervalt. En van ons mag ie! We genieten namelijk enorm van de twee tot dusver uitgebracht films. Vooral John Wick: Chapter 2 kunnen we enorm waarderen. We zijn zodoende ook razend benieuwd naar John Wick: Parabellum, die je vanaf vandaag in de bios kunt zien!

Woah! De 7 beste films van Keanu Reeves (en zijn 3 slechtste)

3. The Matrix

The Matrix is een van de meest invloedrijke filmseries van de afgelopen 20 jaar. Spectaculaire actie en baanbrekende special effects, maar ook genoeg stof tot nadenken… Een unieke mix, die opviel bij het publiek en de critici. Denk alleen maar eens aan de slo-mo bullet time-scène die elke filmliefhebber op zijn netvlies gebrand heeft staan. Kom maar door met dat vierde deel!

4. Bill and Ted’s Excellent Adventure

Je zou het bijna vergeten, maar je komt Keanu Reeves echt niet alleen in actiefilms tegen! Neem de heerlijk suffe comedy Bill and Ted’s Excellent Adventure. In deze film willen twee tieners doorbreken met hun band… Eerst moeten ze echter nog een geschiedenistentamen halen. En aangezien je kennis nou eenmaal het beste opdoet in de praktijk, is tijdreizen naar het verleden de enige logische optie!

Woah! De 7 beste films van Keanu Reeves (en zijn 3 slechtste)

5. Bram Stoker’s Dracula

Francis Coppola’s interpretatie van vampiermythologie valt misschien niet bij iedereen in de smaak… We moedigen je echter aan om toch door te zetten! Je moet even door het hoge camp-gehalte van Bram Stoker's Dracula heen kijken, want anders mis je namelijk toch echt een van de beste films van Keanu Reeves – en zeker ook van Gary Oldman – ooit.

6. River’s Edge

We schreven het al in de intro: het was echt lastig kiezen… Wees daarom ook niet boos dat je The Devil’s Advocate en Point Break niet terugvindt in deze lijst. In plaats daarvan kozen we om de laatste twee plekjes in dit toplijstje in te vullen voor iets minder voor de hand liggende films, zoals het waargebeurde drama River’s Edge.

7. My Own Private Idaho

Regisseur Gus Van Sant maakte met het casten van River Phoenix en Keanu Reeves in My Own Private Idaho een geweldige keuze! Sommige (onwetende) filmliefhebbers hebben wel eens wat moeite met de manier waarop Keanu Reeves acteert. Ze noemen hem stijf… Laat dat echter nou precies zijn grote kracht zijn in deze film!

Woah! De 7 beste films van Keanu Reeves (en zijn 3 slechtste)

De slechtste films van Keanu Reeves

8. Exposed

We zeiden het eerder al: als Keanu Reeves een slechte film maakt, dan is deze vaak ook meteen baggerslecht. We noemen om te beginnen het enorm warrige Exposed. De film vertelt twee verhalen, die uiteindelijk op een enorm geforceerde manier samenkomen… Good guy Keanu Reeves verdient zoveel beter!

9. The Watcher

Waar Exposed Keanu Reeves als rechercheur laat zien, staat hij in The Watcher aan de andere kant van de wet. Hij speelt namelijk een seriemoordenaar in deze enorm voorspelbare film… Seriemoordenaar speelt spelletjes met de FBI-agent die wanhopig probeert te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen. Gaap. 

10. Replica’s

Nadat zijn gezin omkomt bij een auto-ongeluk probeert Keanu Reeves hen koste wat het kost terug te brengen uit de dood. Hij moet het daarbij echter wel opnemen tegen de overheid, de politie en de natuurwetten… Nee, als je een lekkere sci-fi-film met Keanu Reeves wilt zien, kun je echt beter The Matrix voor de 100ste keer kijken.

Woah! De 7 beste films van Keanu Reeves (en zijn 3 slechtste)

Lees verder