Regisseur John Wick: ‘Vierde deel The Matrix in de maak’

Regisseur John Wick: ‘Vierde deel The Matrix in de maak’

Twintig jaar geleden verscheen The Matrix in de bioscopen. En volgens de laatste berichten wordt er druk gewerkt aan een nieuw vervolg op deze revolutionaire sciencefictionfilm!

Baanbrekend

In 1999 bliezen de Wachowski’s bioscoopgangers van hun sokken met The Matrix. Hierin ontdekte de sullige hacker Thomas Anderson (Keanu Reeves) dat hij leefde in een computersimulatie die werd gerund door intelligente machines. De combinatie van een meeslepend verhaal, baanbrekende digitale effecten en adembenemende actiescènes leverde een van de beste sciencefictionfilms aller tijden op. Naar verluidt werken Lana en Lilly Wachowski nu aan een vierde deel in de reeks!

Stuntman

In een interview met Yahoo onthult Chad Stahelski: “Ik ben superblij dat de Wachowski’s werken aan een nieuwe Matrix-film.” De regisseur van de John Wick-films is niet de minste bron. Hij werkte als stuntman namelijk mee aan de The Matrix-trilogie. Als de gezusters Wachowski nog wat hulp kunnen gebruiken, houdt hij zich dan ook warm aanbevolen. “Als het net zo goed wordt als hun vorige films, hoeven ze maar te bellen en ik laat me aanrijden door een auto”, aldus Stahelski.

Regenjas

Het nieuws dat Lana en Lilly Wachowski – in tegenstelling tot eerdere berichten – betrokken zijn bij de nieuwe film, kwam ook als een verrassing voor Keanu Reeves. Toen hem ter plekke werd gevraagd of hij opnieuw in de regenjas van Neo zou kruipen, antwoordde de John Wick-ster: “Daar zou ik geen nee tegen zeggen.” Kortom, het lijkt erop dat The Matrix alsnog het vervolg krijgt dat deze moderne klassieker verdient!