Will Smith als de Genie in Aladdin

Veronica Superguide logo
Will Smith als de Genie in Aladdin

Feelin’ blue: de acht beste blauwe filmpersonages

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Deze week ging Aladdin in première, met Will Smith in de rol van de Genie. Wij doken de filmgeschiedenis om een ranglijst te maken van onze favoriete personages die ook een blauwtje hebben gelopen.

8. Dr. Manhattan (Watchmen)

Wetenschapper Jonathan Osterman verandert na een mislukt experiment in een hemelblauw wezen met goddelijke krachten. Zo kan hij teleporteren, de toekomst voorspellen en op de maand rondlopen zonder helm (en zonder onderbroek, maar dat is een ander verhaal). De kans is trouwens groot dat we Doc Manhattan terugzien in de Watchmen-serie van HBO die later dit jaar verschijnt!

7. Stitch (Lilo & Stitch)

Laat je niet misleiden door zijn grote ogen en vrolijke flaporen, Stitch is niets minder dan een intergalactisch massavernietigingswapen! Gelukkig ontdekt de rebelse Lilo dat het monstertje ook een zachtaardige kant heeft. Naar verluidt werkt Disney inmiddels aan een, hoe kan het ook anders, live-action remake van de animatiehit uit 2002.

Feelin’ blue: de acht beste blauwe filmpersonages

6. Mystique (X-Men)

Aan blauwe personages geen gebrek in de X-Men-reeks: Beast, Nightcrawler, Apocalypse en met een beetje fantasie Iceman. Onze voorkeur gaat echter uit naar Mystique. Niet alleen wordt ze gespeeld door Rebecca Romijn en Jennifer Lawrence, ze heeft net als Dr. Manhattan een pleurishekel aan kleren. Win-win!

5. James ‘Sully’ Sullivan (Monsters, Inc.)

Deze harige goedzak (met de stem van John Goodman uit Roseanne) vormt samen met zijn collega Mike een effectief monsterduo. Maar dan krijgt Sully plotseling de zorg over een mensenmeisje. Binnenkort schittert dit aaibare monster in zijn eigen animatieserie op Disney+!

Feelin’ blue: de acht beste blauwe filmpersonages

4. Dory (Finding Nemo)

In Finding Nemo maakten we kennis met Dory, een blauwe doktersvis met het kortetermijngeheugen van een dementerende goudvis. Dertien jaar later kreeg dit opgewekte personage (ingesproken door comédienne Ellen DeGeneres) haar eigen animatiefilm, genaamd Finding Dory. Dit verrassend geslaagde op de Pixar-klassieker uit 2003 riepen we onlangs nog uit tot een van de beste animatiefilms van de laatste tien jaar.

3. Nebula (Guardians of the Galaxy)

Ondanks dat Nebula niet zou misstaan in de entourage van Pinhead, hebben wij stiekem wel een zwak voor dit blauwe buitenaardse wezen. Gelukkig is ze dankzij blockbusters als Guardians of the Galaxy en Avengers: Endgame inmiddels een vaste waarde in het Marvel-universum. In dezelfde categorie ook een shout-out naar Yondu ‘I’m Mary Poppins, y’all!’ Udonta.

Feelin’ blue: de acht beste blauwe filmpersonages

2. Jake Sully (Avatar)

In Avatar strijdt een voormalig marinier aan de zijde van de Na’vi, een volk van blauwe wezens op de maan Pandora, tegen zijn oude werkgever. Deze oogstrelende sciencefiction van James Cameron (Titanic) bracht bijna 2,8 miljard dollar in het laatje. Inmiddels zijn er niet minder dan vier vervolgen in de maak op deze baanbrekende blockbuster.

1. The Genie (Aladdin)

De rol van de blauwe geest uit Aladdin was geschreven met Robin Williams in het achterhoofd. Een gouden greep, want deze energieke komiek gaf met zijn geïmproviseerde grappen en briljante imitaties een unieke draai aan het personage. Geen wonder dat Williams een Golden Globe in ontvangst mocht nemen voor deze rol. Nu maar hopen dat het casten van Will Smith ook zo goed uitpakt!

Feelin’ blue: de acht beste blauwe filmpersonages

Lees verder