Heel veel Rorschachs in eerste trailer voor HBO’s Watchmen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Heel veel Rorschachs in eerste trailer voor HBO’s Watchmen

Heel veel Rorschachs in eerste trailer voor HBO’s Watchmen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Wie dacht na het laatste seizoen van Game of Thrones mooi zijn Ziggo Movies en Series XL-pakket op te kunnen zeggen, die heeft het mis. Want er is leven na Game of Thrones voor HBO. Zoveel bewijst de eerste teasertrailer voor Watchmen, de volgende grote serie van de Amerikaanse betaalzender. Deze serie die in het najaar verschijnt, zal losjes gebaseerd zijn op de gelijknamige graphic novel die in 2009 met succes werd verfilmd door Zack Snyder. Hier is de eerste teasertrailer:

Wie zijn de Watchmen?

De graphic novel en film spelen zich af in een Amerika waar superhelden verboden zijn. Als één van de leden van een voormalig superheldenteam vermoordt wordt, gaan zijn oude teamgenoten op onderzoek uit om te kijken wie hierachter zit. De serie lijkt zich na de film en graphic novel af te spelen. In de hoofdrollen zien we onder meer Don Johnson en Jeremy Irons.Die laatste speelt volgens geruchten een bejaarde uitvoering van de arrogante Ozymandias, die in de film gespeeld werd door Matthew Goode.

Gele hesjes verkleed als Rorschach?

Misschien wel de meest bekende van de Watchmen is de gewelddadige en wraakzuchtige Rorschach. In de trailer zien we tal van mensen met Rorschach-maskers op. Natuurlijk kunnen we er straks helemaal naast blijken te zitten, maar het lijkt erop dat al deze Rorschachs een soort Gele Hesjes-achtige protestbeweging zijn, die het onder meer op politieagenten voorzien hebben. Dat verklaart dus die agenten in gele maskers, die we op eerdere beelden al zagen: omdat wetsdienaars hun leven niet meer zeker zijn moeten ze hun identiteit verborgen houden, zelfs als ze een collega begraven.

Van de man achter Lost

Deze trailer ziet er veelbelovend uit, maar toch moeten we ook weer niet al meteen te hard van stapel lopen met ons enthousiasme: deze Watchmen-serie is namelijk afkomstig van Damon Lindelof, vooral berucht als de man die destijds geen behoorlijk einde wist te breien aan Lost. Wie verwacht dat aan het einde van Watchmen alle verhaallijnen netjes bij elkaar komen en al je vragen beantwoord worden, die kan dat dus nu al vergeten.

Lees verder