Televisieserie Watchmen strikt Oscarwinnaar

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Televisieserie Watchmen strikt Oscarwinnaar

Televisieserie Watchmen strikt Oscarwinnaar

|
|

Laatste update:

HBO werkt aan een televisieserie gebaseerd op Watchmen. Met de komst van deze Oscarwinnaar lijkt de casting voor dit spannende project rond!

Moord

In 1985 schreven schrijver Alan Moore en tekenaar Dave Gibbons geschiedenis met Watchmen, een duistere stripreeks die zou uitgroeien tot een cultklassieker. Hierin komt een aantal superhelden na jaren weer samen om een moord op een van hun collega’s op te lossen. Al snel komen ze erachter dat het gevaar dichterbij is dan ze dachten. Het verhaal werd al eerder verfilmd in 2009 door Zack Snyder (300), maar televisiezender HBO werkt nu aan een eigen versie van de stripklassieker!

Scar

Al eerder werd bekend dat Don Johnson (Miami Vice), Adelaide Clemens (Rectify) en Andrew Howard (Hell on Wheels) een rol hadden in Watchmen. Maar de beste toevoeging hebben ze voor het laatst bewaard! In de pilot zal namelijk ook een belangrijke rol zijn weggelegd voor Jeremy Irons. Deze Oscarwinnaar schitterde eerder in de tv-serie The Borgias. Ook sprak hij de stem in van Scar in The Lion King. Het is nog niet bekend welke rol hij heeft in de serie, maar naar verluidt speelt hij een steenrijke Britse Lord. Ook is nog onduidelijk welke rollen de andere acteurs zullen spelen. Watchmen is volgens bedenker Damon Lindelof (Lost, The Leftovers) een ‘remix’ van de strip.

De pilot van Watchmen zal in de loop van dit jaar verschijnen.

Lees verder