Overzicht: álles wat Disney bekendmaakte over streamingdienst Disney+

Overzicht: álles wat Disney bekendmaakte over streamingdienst Disney+

Goed én slecht nieuws: streamingdienst Disney+ komt pas in de zomer van 2020 naar Europa, maar Disney maakte gisteren wel héél veel toffe nieuwe dingen bekend. We nemen alles met je door!

Releasedate

Amerikanen mogen dus al vanaf november van dit jaar aan de slag met duizenden oude Disney-films en –series. Op de 12e kunnen zij helemaal losgaan. Hopelijk geldt het aanbod – dat Disney de dienst in Nederland gaat testen komende zomer – nog gewoon. We kunnen echt niet zo lang wachten…

Prijs

Goedkoper dan Netflix? Ja! Een abbo kost $6,99, inderdaad één dollar onder het standaard Netflix-abonnement. Strategisch hoor, Disney!

Content-overload

Kijk maar even naar onderstaande afbeelding. Laat het even op je inwerken.

Overzicht: álles wat Disney bekendmaakte over streamingdienst Disney+

Biosfilms

Captain Marvel staat vanaf de launch in de VS gewoon op Disney+ en dat is ook de nieuwe strategie. Een film is na zijn dagen in de bios, vrij snel exclusief op de streamingdienst te zien. Geldt dus ook voor alle live-action-Disneyfilms, Star Wars-films én uiteraard de Marvel-blockbusters.

Marvel en Star Wars

Hawkeye, WandaVision, Falcon and Winter Soldier, What If, Loki; allemaal Marvel-series, exclusief voor Disney+! Deze shows staan niet op zichzelf, maar maken deel uit van het MCU (net als de Avengers-films). Ook komen er Original-Star Wars-series, zoals The Mandalorian (vanaf launch) en een Rogue One-prequel-serie.

Jeff Goldblum

De ultieme daddy Jeff Goldblum krijgt óók een serie. In The World According to Jeff Goldblum duikt het cultfiguur in de geschiedenis van alledaagse dingen, zoals speakers of ijsjes. Dit is iets waarvan we niet wisten dat we het nodig hadden, maar we kunnen vanaf nu nergens anders meer aan denken.

Nieuwtjes

Daarnaast bracht Disney ook de eerste beelden van de live-action-versie van Lady and the Tramp naar buiten. Cute! Ook maakt het megabedrijf nog even bekend dat álle Star Wars-films binnen een jaar online komen! Omg. En wat dacht je van álle Simpsons-seizoen? Staan er ook op. En laten we de nieuwe Love, Simon-serie niet vergeten!