Disney+ logo

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Disney+ logo

Streaming Wars: de 9 beste Netflix-alternatieven

|
|

Laatste update:

Netflix is de grootste streamingdienst maar de concurrenten worden steeds beter en er komen een paar monsterlijk grote streamingzenders bij in 2020. Welke alternatieven zijn er straks voor Netflix en (het belangrijkste) hoeveel gaat het je kosten?

2. Videoland

Nu beschikbaar

Prijs: 8,99 per maand

Ja hallo, we gaan toch niet de Nederlandse VOD-diensten vergeten? Videoland heeft zelfs een verrassend groot aanbod. Niet alleen kun je allerlei RTL-series en programma’s terugkijken, er staan ook internationale series op zoals The Handmaid’s Tale en honderden kinderserie’s. Videoland produceert daarnaast exclusieve content zoals de misdaadserie Mocro Maffia, die een tweede seizoen krijgt.

3. Amazon Prime Video

Nu beschikbaar

Prijs: 2,99 euro per maand voor het eerste half jaar. Daarna 5,99 euro per maand

Amazon doet veel meer dan pakketjes verschuiven: het bedrijf bulkt van het geld en heeft een Netflix-concurrent die met de dag interessanter wordt. Ja, het heeft geen Nederlandse content, maar wel zo’n beetje al het andere dat onder de zon is uitgezonden. The Office US, Two and a Half Man, House je kan het allemaal (terug)kijken! Ook de originele content valt al jaren in de prijzen, met American Gods, The Man in the High Castle, en in de toekomst zelfs een Lord of the Rings-serie die voor de films afspeelt!

Amazon Prime Video

4. HBO Max

Wanneer: 2020

Prijs: NNB

HBO Max is de nieuwste streamingdienst die in 2020 volledig gelanceerd wordt in Nederland. Er is nog niet veel bekend over de films en series die kanaal krijgt maar eigenaar Warner Bros. meldde wel wat het afpakt van Netflix want zo vals is de streamingoorlog inmiddels geworden! Wil jij alle seizoenen van Friends en The Fresh Prince of Bel Air kunnen kijken in 2020? Dan zul je naar HBO Max toe moeten want ze zetten de deal met Netflix stop.

Friends

5. NLZiet

Nu beschikbaar

Prijs: 7,95 euro per maand of gratis met reclames tussendoor

Nog een Nederlandse streamingdienst om Netflix (deels) mee te vervangen is NLZiet. Je kan hem sowieso al gratis afsluiten als je van reclameblokken tussen het kijken door houdt. Daarmee krijg je toegang tot 21 Nederlandse kanalen van de NPO tot aan Veronica, die je live kan kijken of met instant replay kan terugkijken. Echt interessant is het dat je tot 7 dagen in het verleden alles kan terugkijken, van verschillende sportwedstrijden tot aan het journaal. Series zijn sowieso altijd beschikbaar en kan je in Netflix-stijl bingen tot je bent weggezonken in je bank!

6. Apple TV+

Wanneer: Najaar 2019

Prijs: NNB (Maar het is Apple dus begin maar vast met sparen)

Apple heeft de diepste zakken en dat kan je zien aan de line-up van Apple TV+. Oprah, Steven Spielberg, Jennifer Aniston en nog veel meer grootheden hebben nieuwe films, series en programma’s aangekondigd exclusief voor Apple. Dit najaar moet het lanceren voor Apple’s eigen producten en andere systemen.

Apple TV+

7. Gespecialiseerde streamingdiensten

Nu beschikbaar

Prijs: Tussen de 5 en 8 euro per maand per streamingdienst

Waarom een streamingzender met allerlei genres kopen als je ook een streamingdienst hebt voor jouw favoriete genre? Hou je van horror? Horrify heeft oude en nieuwe horrors voor je klaarstaan! Romantische komedies? With Love laat wekelijks een nieuwe lading romantische films en series op je neerdalen. Wil je nóg meer griezelen? Neem gelijk Fear Unlimited daarvoor als je toch bezig bent. Bijna elk genre is vertegenwoordigd met een eigen streamingkanaal.

Horrify

8. DPlay

Nu beschikbaar

Prijs: 3,99 per maand of gratis toegang tot een beperkt deel van de programma’s en met reclame.

Discovery brengt de D! Op DPlay Premium heb je toegang tot alle shows van Discovery Channel, Discovery Investigation en TLC. Perfect voor als je Say Yes to the Dress wil bingen of dagenlang kan kijken naar MythBusters.

DPlay

9. The Pirate Bay

Wanneer: technisch is Pirate Bay ‘niet beschikbaar’ *knipoog*

Prijs: hoeveel wil je uitgeven aan je VPN?

De waarheid is als poëzie: de meeste mensen hebben er een gruwelijke hekel aan. Maar het maakt het niet minder waar dat in deze chaotische streamingtijden mensen weer naar dit ‘streamingkanaal’ gaan. Natuurlijk niet oké want zo wordt langzaam maar zeker de hele industrie kapotgemaakt. Maar we noemen Pirate Bay toch effe voor de compleetheid.

Pirates of the Caribbean

Lees verder