lord of the rings

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
lord of the rings

Regisseur bekend voor Amazon’s Lord Of The Rings-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al anderhalf jaar volgen we met gemengde gevoelens de ontwikkelingen rond de één miljard dollar kostende Lord Of The Rings-serie van Amazon. Aan de ene kant kan het te gek worden, maar aan de andere kant waren de films zo goed dat die niet te evenaren zijn. Of toch wel? Nu is met Juan Antonio Bayona de eerste van meerdere regisseurs bekend gemaakt die deze prequel-serie onder hun hoede gaan nemen. En die naam wekt vertrouwen.

Protégé van Guillermo Del Toro

J.A. Bayona is een protegé van Guillermo Del Toro, die eerst in de running was om de Hobbit-films te gaan regisseren. De 44-jarige Spanjaard brak in 2007 door met zijn sterke door Del Toro geproduceerde debuutfilm El Orfanato, waarna hij meteen in Hollywood aan de slag kon. Daar maakte hij in 2012 het tsunami-drama The Impossible, waarin een piepjong Brits jochie genaamd Tom Holland debuteerde. In 2016 maakte hij het goed ontvangen drama A Monster Calls, maar Bayona is vooral bekend als regisseur van het vorig jaar verschenen Blockbustosaurus Rex Jurassic World: Fallen Kingdom.

De wonderen van de Second Age

De Spaanse filmmaker gaat de eerste twee afleveringen van de serie regisseren. “J.R.R. Tolkien creëerde één van de meest buitengewone en inspirerende verhalen ooit, en als een levenslange fan is het een eer om me bij dit geweldige team te voegen” aldus de man uit Barcelona in een statement tegen Deadline. “Ik kan niet wachten om kijkers uit de hele wereld mee te nemen naar Middle-earth en met hem de wonderen van de Second Age te ontdekken, met een nog nooit eerder verteld verhaal”.

Wéér een abonnement erbij

Met die laatste uitspraak herinnert de regisseur ons eraan dat het dus niet een reboot van de films wordt. En aangezien het schrijversteam van de serie ook nog uit scenaristen van Breaking Bad én Game of Thrones bestaat, zou het wel eens helemaal goed kunnen komen met deze peperdure serie. Moeten we nu straks naast Netflix en Disney+ ook al een Amazon Prime-abonnement gaan nemen?!

Lees verder