Amazon bevestigt: Lord Of The Rings-serie komt er!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Amazon bevestigt: Lord Of The Rings-serie komt er!

Amazon bevestigt: Lord Of The Rings-serie komt er!

|
|

Laatste update:

Vorige week verschenen er geruchten over een Lord Of The Rings-televisieserie. Amazon heeft het nieuws zojuist officieel bevestigd. Er wordt gewerkt aan een serie die zich afspeelt vóór de filmtrilogie!

De Amazon Prime-serie zal zich richten op een periode vóór de avonturen van The Fellowship of the Ring, en beslaat meerdere seizoenen. Daarmee weten we helaas nog niet zo veel. LOTR-schrijver J.R.R. Tolkien schreef ontzettend veel verhalen over Midden-Aarde, en deze bestrijken vele eeuwen in de fictieve wereld.

Toekomstdroom

Mogelijk gaat de serie over het boek De Silmarillion, waarin belangrijke gebeurtenissen plaatsvonden die (indirect) leidden tot Frodo’s grote avontuur in Mordor. Amazon heeft meteen de optie genomen om spin-offs te maken van de nieuwe serie. De kans is dus groot dat het niet bij één reeks blijft.

Voor de Lord Of The Rings-serie werkt Amazon samen met de erfgenamen van Tolkien, uitgeverij HarperCollins en New Line Cinema. New Line was ook verantwoordelijk voor de LOTR-trilogie van regisseur Peter Jackson. Amazon lijkt dus erg hoog in te zetten. Sean ‘Samwise’ Astin zag ook wel mogelijkheden!

Zo’n serie is er niet van vandaag op morgen, maar een Amazon Prime-abonnement begint wel steeds verleidelijker te klinken.

Lees verder