Girls night in: de 8 beste chick flicks op Netflix

Veronica Superguide logo
Girls night in: de 8 beste chick flicks op Netflix
TV

Girls night in: de 8 beste chick flicks op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gaan jij en je vriendinnen binnenkort een avondje Netflixen? Deze leuke chick flicks staan voor jullie klaar! Wil je nou even goed uithuilen of juist lachend van de bank vallen? Er is een optie voor elke mood.

1. Dear John

Niks zegt meer girls night dan een Nicholas Sparks-film. Oh, én een film met Channing Tatum natuurlijk. Dear John is gebaseerd op het gelijknamige boek én uiteraard uit dezelfde hand van de schrijver van The Notebook. Het verhaal gaat over een jonge soldaat die de vrouw van zijn dromen tijdens zijn verlof ontmoet. De twee beleven een mooie tijd samen en als John op uitzending wordt gestuurd, beloven ze elkaar brieven te schrijven. Maar de afstand is lastig, lastiger dan verwacht. Het is hartverscheurend, romantisch, maar met een happy end. Zet die zakdoekjes maar klaar. 

2. The Kissing Booth

De zestienjarige Elle heeft nog nooit gezoend. Ze is al een tijdje verliefd op Noah, de broer van haar beste vriend Lee. Tijdens een kermis komt ze terecht bij een populaire attractie, The Kissing Booth. En dan staat ze opeens oog in oog met Noah. Een grappige, high school comedy die lekker wegkijkt. Ook deel twee én drie zijn heel vermakelijk. Dus een marathon, anyone?! 

3. To All The Boys I’ve Loved Before

Nog zo'n film waar je echt good vies van krijgt. Lara Jean Covey heeft liefdesbrieven geschreven voor alle jongens op wie ze ooit verliefd was, maar was obviously nooit van plan om die op te sturen. Op een dag verdwijnt de doos waar al haar brieven in zitten. Zo komen haar (ex-)crushes erachter hoe Lara Jean zich voelde op het moment dat ze de brieven schreef. Ook hier is een deel twee (P.S. I love you) en drie (Always and forever).

4. Clueless

Als je fan bent van Mean Girls, is Clueless sowieso ook een must watch! Deze film draait om de populaire chick Cher, die haar cijfers omhoog wilt krikken door twee docenten aan elkaar te koppelen. Haar succes inspireert haar om de nieuwe student Tai ook een make-over te geven. Dit gaat gepaard met liefde, vriendschap en voornamelijk bekende quotes. “Ugh, as if…

5. Gooische Vrouwen

In 't Gooi verlopen de levens van de 4 vriendinnen alles behalve soepel. De vier dames zijn hard toe aan een vakantie en vertrekken naar Parijs. Een van de meest succesvolle Nederlandse komedies die leuk blijft om te kijken!

6. Sex and the City

Bij een goede meiden-avond hoort Sex and the City. Iedere vriendinnengroep kan zich wel een beetje herkennen in Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha. De serie kun je natuurlijk úren binge watchen maar ook de films zijn heel erg leuk. 

7. Always be my maybe

Sasha en Marcus groeien op als beste vrienden, maar na een ruzie scheiden hun wegen. Jaren later komen ze elkaar weer tegen en die liefde zit er stiekem nog steeds. Sasha is een succesvolle chefkok en Marcus is een ambitieloze muzikant die nog bij zijn vader woont. Vijftien jaar later herleven ze hun romance, ook al zijn hun levens totaal anders. Een romantische romcom die lekker wegkijkt. 

8. Mean Girls

The mother of all chick flicks! Cady gaat voor het eerst naar de middelbare school nadat ze jaren in Afrika woonde en raakt bevriend met drie gemene populaire meisjes; de Plastics. Alles lijkt goed te gaan, totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje Aron van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt, terwijl ze belooft een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en zoent hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met outlaws Janis en Damian Regina het leven zuur te maken. Zelfs na honderd keer kijken, blijft 'ie leuk.

Lees verder