Recensie To All the Boys: Always and Forever - een waardige afsluiter van een sterke trilogie

To All the Boys: Always and Forever

Met To All the Boys I've Loved: Always and Forever komt er een einde aan een van de leukste filmreeksen. Dit laatste deel in de trilogie smaakt echter naar meer. 

To All the Boys I've Loved Before was een verrassend leuke Netflix Original waar het grote publiek en de meest kritische recensenten direct verliefd op werden. Het vervolg, To All the Boys I've Loved: P.S. I Still Love You, was zeker net zo leuk als het eerste deel. Dat zet veel druk op het slotstuk van de trilogie. To All the Boys: Always and Forever maakt de verwachtingen meer dan waar met een volwassen en liefdevol einde. 

Lang en gelukkig

Lara Jean en Peter zijn nog steeds smoorverliefd op elkaar en hebben hun toekomst al uitgestippeld. Ze gaan samen naar dezelfde universiteit en leven daarna lang en gelukkig. Aan die droom komt echter snel een einde. Lara Jean wordt niet toegelaten tot Stanford en moet op zoek naar een andere school. Ze durft dit niet tegen Peter te vertellen en vreest dat hun relatie de lange afstand niet zal overleven.

Lange afstandsrelatie 

Als je The Kissing Booth 2 hebt gezien, klinkt deze verhaallijn je bekend in de oren. In beide films heeft een nerdy meisje een relatie met de populairste jongen van de school en in beide films komt deze relatie onder druk te staan door de lange afstand en een schoolkeuze. To All the Boys: Always and Forever laat echter zien hoe je dit verhaal op een volwassen en realistische manier vertelt. 

Recensie To All the Boys: Always and Forever - een waardige afsluiter van een sterke trilogie

Wat kiest Lara Jean?

De makers van de To All the Boys-films hebben hun publiek vanaf het eerste moment serieus genomen. De films over Lara Jean en Peter doen niet aan makkelijke stereotypes, voorspelbare plotwendingen en uitgekauwde clichés. Daardoor weet je als kijker niet hoe het verhaal zal eindigen. Kiest Lara Jean voor Peter of voor haar eigen toekomst? 

Diepgang

De beslissing die Lara Jean moet nemen, geeft Always and Forever meer diepgang dan de gemiddelde romantische tienerfilm. Als ze de verkeerde keuze maakt, heeft dat grote gevolgen voor de rest van haar leven. Haar onzekerheden en twijfels worden daardoor nooit vervelend, maar zijn juist herkenbaar. Daar kunnen The Kissing Booth-films nog veel van leren.

Recensie To All the Boys: Always and Forever - een waardige afsluiter van een sterke trilogie

Coming of age

Ondanks dat de toekomst van Lara Jean op het spel staat, wordt To All the Boys: Always and Forever nooit te zwaar. Het is vooral een coming of age-verhaal over een tiener die beseft wat ze wil. Daarnaast zorgen een bruiloft, schoolreis naar New York en beste vriendin Chris voor voldoende lucht in het verhaal.

Sterke cast

De cast is weer erg sterk, maar dat spreekt voor zich. Lana Condor is geboren om Lara Jean te spelen en kent het personage op haar duimpje. Ook Noah Centineo is verweven met Peter Kavinsky en maakt van de stoere sporter een grote knuffelbeer met een flinke dosis verlatingsangst. De scènes met acteerkanon Henry Thomas, uit E.T. en The Haunting of Bly Manor, halen het beste uit de jonge acteur.

Recensie To All the Boys: Always and Forever - een waardige afsluiter van een sterke trilogie

Conclusie

To All the Boys: Always and Forever is een liefdevolle en volwassen, maar ook romantische afsluiter van een hele sterke filmreeks. De film is geen Citizen Kane of Shawshank Redemption, maar binnen het genre van de romantische tienerfilm ga je niet snel iets beters vinden. Na de laatste scène zul je met een brok in de keel verlangen naar nog een trilogie. 

4 STERREN

To All the Boys: Always and Forever is te zien op Netflix.

Behoefte aan nog meer romantiek? Kijk dan ook de kersthit Dash and Lily.