Recensie The Kissing Booth 2 - veel te lange romcom wordt gered door de hoofdrolspeelster

Joel Courtney en Joey King in The Kissing Booth 2

Joey King is een acteertalent om in de gaten te houden. Dankzij haar is de langdradige, voorspelbare en saaie romcom The Kissing Booth 2 nog een beetje te pruimen.

Met series als Riverdale, Cursed en Warrior Nun, en films zoals To All The Boy's I've Loved Before en The Kissing Booth heeft Netflix de young adult-markt veroverd. Als Netflix de jonge kijkers vast wil houden, moeten ze wel met betere vervolgfilms komen. The Kissing Booth was een charmant filmpje, maar het vervolg is een langdradige opeenstapeling van geforceerde misverstanden.

Relatie onder druk

Het verhaal gaat over Elle en haar beste vriend Lee. Ze hebben een aantal regels opgesteld om voor altijd vrienden te blijven. Eén van die regels is: niet verliefd worden op Lee's sexy broer Noah! En natuurlijk werd Elle in de eerste film verliefd op Noah en begonnen ze te daten. In The Kissing Booth 2 zijn de twee nog steeds samen, maar hun relatie staat onder druk.

Harvard of Berkley?

Noah studeert aan Harvard en Elle is doodsbang dat hij verliefd zal worden op iemand anders. De onzekerheid neemt toe wanneer Elle ontdekt dat Noah goede vrienden is met de mooie Chloe. Om haar relatie te redden, wil Elle ook naar Harvard, terwijl ze Lee had beloofd om samen met hem aan Berkley te studeren. 

Recensie The Kissing Booth 2 - veel te lange romcom wordt gered door de hoofdrolspeelster

Lekkere snack

Alsof dat nog niet erg genoeg is, krijgt Elle er een nieuwe klasgenoot bij. Nieuwkomer Marco is direct de lekkerste snack van de school en na wat plagerijtjes komen Elle en Marco langzaam dichter tot elkaar. Ze moet nu niet alleen kiezen tussen Harvard en Berkley, maar ook tussen Marco en Noah. 

Nog meer verhaallijnen

Ondertussen heeft Lee ook nog eens gedoe met zijn vriendin, moet er een nieuw kushokje komen en doet Elle mee aan een danswedstrijd. Al die verhaallijnen lopen in elkaar over en daardoor duurt de film een dikke 2 uur en 12 minuten! Ondanks deze Avengers-achtige runtime lukt het de makers niet om ieder verhaallijntje netjes af te ronden.

Recensie The Kissing Booth 2 - veel te lange romcom wordt gered door de hoofdrolspeelster

De leukste scènes

Marco's deelname aan het kushokje wordt helemaal vergeten en Elle's relatieproblemen hadden heel snel opgelost kunnen worden als ze gewoon zou reageren op Noah's appjes. Tijdens de aftiteling zie je ook meerdere verwijderde scènes die zijn gesneuveld omdat The Kissing Booth 2 anders nóg langer zou duren. Dat is jammer, want dit zijn juist de leukste scènes.

Het slechtste vriendje ooit

De makers hadden ook weinig oog voor karakterontwikkeling. De focus ligt op de misverstanden tussen de personages en dat doet de hoofdpersonen weinig goed. Elle is een vervelend kind dat altijd haar zin wil krijgen en Lee is het slechtste vriendje ooit. De bordkartonnen bijfiguren komen er dan goed van af. Marco en Chloe zijn simpelweg perfecte mensen en het subplot rondom de verlegen Ollie is het liefste verhaaltje van de hele film.

Recensie The Kissing Booth 2 - veel te lange romcom wordt gered door de hoofdrolspeelster

Koningin Joey  

Dat The Kissing Booth 2 geen complete misser is, is te danken aan hoofdrolspeelster Joey King. Het 20-jarige toptalent stort zich nogmaals met veel energie en vreugde in Elle. Ze heeft ook weer een hele leuke chemie met Joel 'Lee' Courtney, sprankelt naast Taylor 'Marco' Perez en het lukt haar zelfs om het beste te halen uit wandelend slaapmiddel Jacob 'Noah' Elordi.

Conclusie

The Kissing Booth 2 is gemaakt voor de liefhebbers van de eerste film, maar zelfs de grootste diehard fan zal regelmatig op de klok kijken. 

Recensie The Kissing Booth 2 - veel te lange romcom wordt gered door de hoofdrolspeelster

The Kissing Booth 2 is te zien op Netflix.