Alba Baptista als Warrior Nun Ava op Netflix

Veronica Superguide logo
Alba Baptista als Warrior Nun Ava op Netflix

Recensie Warrior Nun - prima reli-actie-horror stelt niet teleur

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Klaas Kaptijn

Ooit een demon gezien? Nee? Dat heb je te danken aan een geheime orde knokkende nonnen die afrekent met zulk hels gespuis. In Warrior Nun komt het tot een kookpunt als een buitenstaander plotseling de sterkste demonenbestrijder van allemaal wordt.

De katholieke kerk heeft het al in een heleboel films en series opgenomen voor de mensheid in de strijd tegen duivels, demonen en ander tuig uit de hel. Hun voornaamste wapens daarbij zijn beperkt: meer dan een kruisbeeld, wijwater en gebeden is het meestal niet. De makers van Warrior Nun vonden dat een beetje minnetjes.

Kerkninja’s

In deze serie staat een geheime orde centraal waarin topfitte zusters getraind worden tot soldaten in het leger van de kerk: een soort ninja’s die perfect overweg kunnen met zwaarden, wapenstokken en hun blote knuisten. Op een noodlottige dag komt de aanvoerster van deze nonnen om bij een explosie. Zij was de aureooldrager: een uitverkorene met de aureool van een engel geïmplanteerd in haar lichaam die haar fabuleuze krachten gaf.

Levenslust

Om de aureool veilig te stellen tijdens een aanval door demonen, wordt deze in een lijk gestopt van het verlamde weesmeisje Ava, die prompt opstaat uit de dood, compleet met werkende armen en benen. Dat is nogal een shock voor haar natuurlijk, maar de injectie levenslust wint het al snel van de vraag hoe dit kan.

Recensie Warrior Nun - prima reli-actie-horror stelt niet teleur

Energie en emoties

De makers hebben er goed aan gedaan de Portugese actrice Alba Baptista te casten voor deze rol. De bijdehante opmerkingen die ze om de paar zinnen in de mond gelegd krijgt, worden op zeker moment te veel van het goede, maar ze geeft Ava precies de juiste energie en emoties mee die je mag verwachten bij iemand in deze unieke situatie. Dat maakt de momenten waarin dit personage egoïstisch en naïef uit de hoek komt ook een stuk beter te verteren.

Hakken

Ava ontdekt al snel dat haar nieuwe krachten niet alleen positieve gevolgen hebben. Een bijzonder gevaarlijke demon heeft het nu op haar gemunt en de orde van ‘warrior nuns’ is er alles behalve gelukkig mee dat een willekeurig grietje nu in het bezit is van hun krachtigste relikwie. Sommigen van hen proberen haar aansluiting te geven met hun goede zaak, anderen hakken dat aureool het liefst uit haar rug.

Recensie Warrior Nun - prima reli-actie-horror stelt niet teleur

Onzalige plannen

Warrior Nun probeert flink wat ballen in de lucht te houden: Ava’s bizarre transformatie en wat die met haar doet, haar verleden, de strijd binnen de orde over hoe ze om moeten gaan met de situatie... En dan is er ook nog een schimmig bedrijf, waarvan de baas gespeeld wordt door Thekla Reuten, dat onverstandige plannen heeft met een zeldzaam metaal waarmee de orde hun krachtigste wapens smeedt. Dat zijn veel plotjes, maar ze passen netjes in elkaar. Alleen het tempo zakt soms in door al het geschakel.

Conclusie

De bedenker van Warrior Nun heeft in het verleden gewerkt voor sciencefictionzender Syfy, die nou niet bekend staat om zijn degelijke producten. Deze stelt wat dat betreft zeker niet teleur: campy wordt het nooit en het lukt heel aardig om een geloofwaardige mythologie neer te zetten in korte tijd. Prima reli-actie-horror dus, die best nog een extra seizoen of twee mag krijgen.

Recensie Warrior Nun - prima reli-actie-horror stelt niet teleur

Warrior Nun is nu te zien op Netflix.

Lees verder