Christ Hemsworth als Thor in Avengers: Endgame

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Christ Hemsworth als Thor in Avengers: Endgame

De 6 Avengers plot holes die ons nog steeds verbazen

|
|

Laatste update:

Eerder namen we al een verfrissende duik in een aantal verbazingwekkende plot holes. Zo ontdekten we best wel wat fouten in de Star Wars-films en zelfs de Harry Potter-delen maken zich schuldig aan dikke onzin. Eigenlijk is er nog één grote filmfranchise over die we nog níet hebben verpest: The Avengers!

The Avengers (2012)

1. Hydra

De 6 Avengers plot holes die ons nog steeds verbazen

We nemen je even een dikke acht jaar mee terug in de tijd. Weet je nog dat Tony Stark in The Avengers (2012) de hele S.H.I.E.L.D.-database binnendrong en kapothackte? Hij vertrouwde Nick Fury niet en besloot te infiltreren. Uiteraard lukte het dit meestergenie om alle geheimen direct bloot te leggen, maar waarom zag hij niks over HYDRA staan? Als íemand toen al had kunnen zien dat deze organisatie al sinds WWII in S.H.I.E.L.D. zit, was het Tony wel. Het simpele antwoord op dit plot hole: The Winter Soldier kwam pas twee jaar later uit dus waarschijnlijk begon het hele Hydra-idee toen pas.

Avengers: Age of Ultron

2. Helicarrier

De 6 Avengers plot holes die ons nog steeds verbazen

Op dit moment in de MCU-tijdlijn is er nauwelijks iets over van S.H.I.E.L.D en dat komt natuurlijk allemaal door de gebeurtenissen in The Winter Soldier. Hoe kan het dan dat Nick Fury en Maria Hill in de Sokovia-eindbattle opeens aan komen zetten met een helicarrier? Het is absoluut niet logisch dat ze nog de beschikking hadden over dit gigantische gevaarte. Wie overigens de Agents of S.H.I.E.L.D-serie keek, wist wél hoe dit kon: daar wordt het allemaal uitgelegd. Toch blijft het voor de filmkijkers een onverklaarbare, merkwaardige actie.

Avengers: Infinity War

3. Stormbreaker

De 6 Avengers plot holes die ons nog steeds verbazen

Thors mighty Stormbreaker kon in Infinity War de Bifrost oproepen en hield gewoon de volle kracht van zes Infinity Stones tegelijk tegen. Fuck yeah! In Endgame lijkt het ding bij nader inzien minder indrukwekkend. Zo kan de 'alternate reality'-Thanos de überkrachtige Stormbreaker gewoon afketsen met zijn zwaard. WTF? Dit moet écht niet kunnen.

Avengers: Endgame

4. Schijt aan de tijdlijn!

De 6 Avengers plot holes die ons nog steeds verbazen

Bruce Banner krijgt in de eerste helft van de film een lesje tijdlijnen van The Ancient One. Ze legt duidelijk uit dat álles dat The Avengers uit andere tijdlijnen jatten, zo secuur mogelijk moet worden hersteld. Anders breekt letterlijk en figuurlijk de hel los in dát universum. En daarom – dit is héél belangrijk - brengt Steve Rogers aan het einde Mjölnir én een stel Infinity Stones terug naar hun exacte plek van herkomst. Maar… het feit dat de Guardians nu met een Gamora uit een ándere tijdlijn op pad gaan, bewijst echter dat onze helden helemaal geen fuck geven om andere universums. Dan had Steve ook gerust wat Infinity Stones in de ‘main timeline’ kunnen houden. Je weet nooit wanneer die weer eens van pas komen. En als we nog een stapje verder gaan: waarom kon Thor ook niet zijn moeder mee terug de ‘main timeline’ in nemen? Bij Gamora is het blijkbaar geen probleem en Thor mist zijn mama. Of, tip voor Bruce Banner, steel gewoon even een andere Black Widow uit een of andere random tijdlijn en je hebt ‘r gewoon weer terug!

5. Captain America clusterfuck

De 6 Avengers plot holes die ons nog steeds verbazen

Oef, hoe gaan we dit ooit uitleggen? Nou, niet dus. Dit plot hole is zo gigantisch groot dat je er direct in verdwaalt en dan héél veel moeite moet doen om er heelhuids uit te kruipen. Zelfs de regisseurs en schrijvers spreken elkaar tegen op dit punt, dus, euhm, houd je vast! We doelen hier op Captain America en zijn bejaarde versie. De broertjes Russo blijven volhouden dat er altijd maar één echte Captain America leefde terwijl de schrijvers óók bij hun ingewikkelde standpunt blijven. Die beweren juist dat er altijd twee versies van de held rondliepen in het MCU. Verwarrend hè?

6. De telefoon van Laura Barton

De 6 Avengers plot holes die ons nog steeds verbazen

We sluiten af met een geinige plot hole - opgemerkt door zéér oplettende kijkers - die qua onnozelheid zeker niet onderdoet voor de rest. Hoe kan Laura Barton in hemelsnaam Clint bereiken met haar mobieltje? In de film is dit een erg mooi moment. Hawkeye hoort na vijf jaar eindelijk zijn vrouw weer en weet dat ‘The Snap’ van Bruce Banner is gelukt. Maar dat mobieltje kon helemaal niet werken! Geen enkele provider laat je abbo doorlopen wanneer je vijf jaar lang je rekening niet betaalt. Pffff. Blunder!

Lees verder