WTF: makers Avengers: Endgame zijn het niet eens over Captain America’s einde

Veronica Superguide logo
WTF: makers Avengers: Endgame zijn het niet eens over Captain America’s einde

WTF: makers Avengers: Endgame zijn het niet eens over Captain America’s einde

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het verbod op Avengers: Endgame-spoilers zit er volgens de regisseurs sinds maandag op, de dag waarop de nieuwe Spider-Man: Far From Home-trailer uitkwam. Nu steeds meer fans openlijk discussiëren, ontstaat er ook steeds meer verwarring – bijvoorbeeld over Caps einde.

Wat het dan nog ongemakkelijker maakt, is dat de hoofdschrijvers van Endgame (Christoper Markus en Stephen McFeely) en de regisseurs (Joe en Anthony Russo) er verschillende theorieën op nahouden. Pas wel op: spoilers volgen!

Hoe zit het met Cap?

Het zit zo: aan het einde van Endgame (onthoud: het jaar 2023) reist Steve Rogers terug in de tijd om de Infinity Stones én Mjölnir terug te brengen naar het exacte moment dat ze gepakt werden. Zo blijft de main timeline hetzelfde en ontstaan er geen problemen in de tijdslus, zo legt The Ancient One eerder in Endgame uit aan Bruce Banner. Uiteindelijk duikt een bejaarde Steve vijf minuten later weer op in 2023.Grote vraag is nu: leefde Steve altijd al in de ‘gewone’ timeline, stiekem naast de Cap die er al was (en zijn Peggy’s kinderen dus van hem)? Of leefde Steve zijn leven met Peggy in een zogenoemde ‘branched reality’ die ontstond toen hij de stones ging terugbrengen?Nou, volg je het nog? Goedzo! The Hollywood Reporter plaatste gisteren een interview met schrijvers Markus en McFeely. Zij denken dus dat de ‘oude’ cap de vader is van Peggy’s kinderen. Dat plaatst onderstaande scène uit The Winter Soldier in een héél ander perspectief. Staat hier stiekem een oudere Steve om het hoekje mee te gluren?

Onenigheid

Dit is overigens een hele andere lezing dan de broertjes Russo, die Endgame regisseerden. Zij vertelden eerder al dat Cap terugging en toen een ‘branched reality’ creëerde. Oftewel: een alternatieve realiteit waarin hij en Peggy elkaar opnieuw vinden en hun beruchte dans alsnog doen (happily ever after, dus). Toen Steve dus met behulp van de quantum-tech terugreisde, en als bejaarde opdook, kwam hij weer in de échte tijdlijn terecht. Oftewel: één Cap, géén twee die naast elkaar leefden. Nou, laat deze breinbreker maar even op je inwerken. Misschien nog maar een keertje naar de bios, om het allemaal opnieuw te beleven?

Lees verder