Chris Evans als Captain America in Avengers: Endgame

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Evans als Captain America in Avengers: Endgame

WTF? Makers zeggen dat er altijd twee Captain America’s leefden in het MCU

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De hoofdschrijvers van Avengers: Endgame (Christoper Markus en Stephen McFeely) zorgen opnieuw voor flink wat verwarring. Ze onthullen in een nieuw interview dat er eigenlijk altijd twee Captain America's rondliepen in het MCU. What the actual fuck?

Uitleg

Even beginnen met wat uitleg: als we hen moeten geloven, was er dus vanaf 2011 (het moment dat Steve uit het ijs ontwaakte) altijd één Steve Rogers die we op beeld zagen in de MCU-films en eentje die zich sinds 1948 op de achtergrond hield, samen met liefje Peggy Carter. Dat is dus de cap die aan het einde van Endgame teruggestuurd wordt om de Infinity Stones naar hun rechtmatige tijdlijnen te brengen zodat er geen problemen ontstaan. "And after he did the last one, he jumped to 1948 and decided to stay", leggen Markus en McFeely uit (via Comicbook.com).Ook zeggen ze dat er dus nóg een Steve Rogers aanwezig zou kunnen zijn bij Peggy Carters begrafenis, die we in Captain America: Civil War zagen. "if you were to look closely at Peggy’s funeral, there’d be an old man in the back named Roger Stevens." Hou op hoor!

Captain America in Avengers: Endgame

"Here’s how we reconcile it", verheldert McFeely. "We think there have always been two Caps from 1945 to, say, now, and we just didn’t know that. That’s the loop, right?” Nou, snap jij het nog? Eerder konden we je al melden dat regisseurs Joe en Anthony Russo het hier niet mee eens zijn. Zij denken dat Cap terugging en toen juist een ‘branched reality’ creëerde. Oftewel: een alternatieve realiteit waarin hij en Peggy elkaar opnieuw vinden en hun dansje alsnog doen. Toen Steve dus met behulp van de quantum-tech terugreisde, en als bejaarde opdook, kwam hij weer in de échte tijdlijn terecht. Oftewel: één Cap, géén twee die naast elkaar leefden. Argh!!!

Wat moeten we nu geloven?

Wat de theorie van Markus en McFeely zo ingewikkeld maakt, is uiteraard de tegenspraak van de Russo-broertjes. Maar ook het feit dat die andere Cap blijkbaar nooit ingreep wanneer de wereld naar de klote ging. Hoe meer we er over nadenken, hoe verder we afdwalen... Misschien kan deze dude, die maar liefst 202 keer naar Endgame ging, ons meer vertellen? De makers zullen er hoe dan ook niet wakker om liggen: Avengers: Endgame is sinds kort namelijk officieel de succesvolste film ever!

Lees verder