Recensie Dash and Lily - dit is nu al dé kerstserie van het jaar

Door Ruben Praster
Dash and Lily

Dash & Lily is een Netflix Original die je makkelijk over het hoofd kunt zien. Dat zou jammer zijn, want deze romantische kerstserie geeft zelfs de grootste Grinch een warm gevoel van binnen.

Ieder jaar pakt Netflix groots uit met kerstfilms. Sommige zijn heel erg goed en sommige kun je beter overslaan. Het aanbod aan nieuwe titels is echter zo groot dat je door de kerstbomen het bos niet meer ziet. Daardoor zou je makkelijk Dash & Lily kunnen missen. Dat zou zonde zijn, want deze boekverfilming is dé romantische kerstserie van het jaar. 

Een rood notitieboekje

Tijdens een ronde in zijn favoriete boekenwinkel ontdekt Dash een rood notitieboekje van de romantische Lily. Hij begint te lezen en er staat een uitdaging in. De lezer moet een speurtocht volbrengen en daarna een opdracht uitvoeren. Dash raakt gefascineerd door de schrijfster en laat ook een boodschap achter voor haar. De twee beginnen te communiceren via het boekje en krijgen steeds meer gevoelens voor elkaar. 

Comfort Zone

Briefjes schrijven via een notitieboekje, dat op de meest diverse locaties wordt achtergelaten, is niet de handigste manier om iemand te leren kennen. Dash en Lily beseffen dat zelf ook wel. Het boekje is een manier om uit hun eigen comfort zone te komen, maar leidt ook tot veel onzekerheid. Want wat als ze elkaar in het echt niet leuk vinden? 

Recensie Dash and Lily - dit is nu al dé kerstserie van het jaar

Een goed gesprek

De onzekerheden van de twee hoofdpersonen houdt deze serie met beide voeten op de grond. Het geeft de personages de nodige diepgang en is de bron van al het drama waar de twee te maken krijgen. Daardoor wordt Dash & Lily ook niet te zwaar. In deze serie zit geen onnodig melodrama. De problemen van Dash en Lily zijn herkenbaar, maar ook makkelijk op te lossen met een goed gesprek.

Een echte kerstserie

Vergis je echter niet, dit is een echte kerstserie. Alle elementen die we kennen uit een romantische comedy zitten ook in Dash & Lily. Hij is de arrogante snob die niet houdt van Kerstmis en zij is de schattige nerd die juist gek is op de feestdagen. Het verhaal is ook erg voorspelbaar, al zetten de makers je regelmatig op het verkeerde been. 

Recensie Dash and Lily - dit is nu al dé kerstserie van het jaar

Alles klopt

In principe is er helemaal niks mis met een voorspelbare romantische comedy. Zolang de romcom maar met veel liefde is gemaakt. Dat is zeker het geval bij Dash & Lily. Alles klopt aan de serie. Vanaf het eerste moment wordt je ingepakt door de sfeervolle setting en de charmante, grappige cast. Het lieve verhaal houdt je aandacht vast. En met acht afleveringen van een half uur is de serie perfect om op een avondje te bingewatchen. 

Jong talent

Zelfs als je helemaal niks hebt met Kerstmis mag je deze serie niet missen. Want wij voorspellen dat hoofdrolspeler Austin 'Dash' Abrams een grote ster gaat worden. De jonge acteur heeft weinig woorden nodig om te schitteren in de serieuze scènes en met een cynische opmerking krijgt hij alle lachers op de hand. Hij is een groot talent dat op sommige momenten doet denken aan een mix tussen Ryan Gosling, Timothée Chalamet en James Dean.

Recensie Dash and Lily - dit is nu al dé kerstserie van het jaar

Conclusie

Iedereen die een romantische comedy wil maken, zou verplicht naar Dash & Lily moeten kijken. Dit is hoe een moderne romcom hoort te zijn. Sfeervol, grappig, romantisch, met een vleugje drama en een getalenteerde cast. Tuurlijk is de kerstserie ook zoet, voorspelbaar en verre van realistisch, maar dat hoort er stiekem ook wel een beetje bij. 

Recensie Dash and Lily - dit is nu al dé kerstserie van het jaar

Dash & Lily is te zien op Netflix.